Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty en Style 7 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

De ‘cord knot’ is de nieuwste haartrend en perfect voor het warme weer

Lange haren in je nek hebben hangen is alles behalve fijn als het warm weer is, dat weten we maar al te goed. Gelukkig zijn er heel wat hairdo’s die daar voor gemaakt zijn. En nee, dan hebben we het niet over een degelijk opgestoken kapsel, maar over fashionable varianten. De ‘cord knot’, bijvoorbeeld.

Perfect voor het warme weer én makkelijk te maken!

‘Cord knot’

Laid back en breezy zijn de hoofdingrediënten voor luchtige kapsels. En da’s precies wat we nodig hebben met dit weer. Ons hoor je niet klagen, maar haren omhoog gestoken is toch wel wat je wil. En tuurlijk, je kan het in een paardenstaart doen, maar we willen toch net iets meer moeite doen. Of nou ja, dat het lijkt alsof we meer moeite hebben gedaan.

De ‘cord knot’ is waar we het over hebben. Je hoeft Instagram maar te openen en deze haarstijl komt om de haverklap voorbij. Inmiddels zijn we overtuigd dat dit hét relaxte kapsel is voor komend seizoen. Enne, het ziet er moeilijker uit dan het is!

Zo maak je dit kapsel

Schrik dus niet, de ‘cord knot’ is makkelijker te maken dan je denkt! Je doet je haar ‘half’ in een lage paardenstaart, zodat het de vorm van een knot krijgt. De rest van het haar (wat normaal je paardenstaart zou zijn) wikkel je dan om het elastiekje heen, zodat-ie niet meer zichtbaar is.

Het kan handig zijn om het vast te zetten met bobby pins. Eerlijk toegegeven: met deze beschrijving klinkt het misschien nog steeds ingewikkeld, maar als je onderstaand filmpje kijkt, zie je dat de ‘cord knot’ echt niet zo lastig is:

Je kan natuurlijk ook nog altijd de schaar erin zetten, de boy band bob is nu namelijk helemaal een ding!