Audrey Garot
Audrey Garot Drankjes 16 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Drinken tijdens je date? Dit zijn de do’s and don’ts

Je kent het wel, je hebt van het weekend afgesproken om met de meiden de stad in te gaan en hierbij ga je lekker los met de alcohol. Maar vrijdagmiddag heb jij eerst nog een date gepland en hier hoort uiteraard ook wel een wijntje of twee, misschien wel drie bij. Met al die plannen heb je dit weekend toch weer meer gedronken dan je eigenlijk had gewild. Maar waarom moeten wij eigenlijk altijd drinken tijdens een date?

Het heeft iets te maken met moed..

Drinken tijdens een date

Voor veel mensen zijn daten en drinken verbonden met elkaar. Maar waarom is dit zo? Het is eigenlijk heel simpel, de meeste mensen drinken voor de ‘vloeibare moed’. Alcohol zou je tijdelijk gelukkiger, rustiger en minder verlegen maken, dit is dus ook de reden dat er vaak wel een wijntje wordt gedronken tijdens een date. Maar zodra deze effecten weer afnemen, kan je je zelfs angstiger voelen dan daarvoor. Oh noo..

Hoeveel mag je drinken op een date?

Helaas is er geen goed antwoord op deze vraag. Het verschilt heel erg per persoon hoeveel alcohol een persoon gezond kan nuttigen. Dit hangt ook af van de grootte van een persoon. Iemand die kleiner is zou niet zoveel moeten drinken als iemand die groter is. Dit komt doordat je dan ook een kleinere lever hebt en hierdoor ook een kleiner volume van de bloedstroomverdeling. Wel wordt er aangeraden dat mannen niet meer dan twee drankjes per dag drinken en vrouwen niet meer dan één. Oneerlijk much?!

Hoe kan je daten en drinken het beste combineren?

Het is natuurlijk helemaal niet erg om af en toe een wijntje te doen tijdens een date, maar let op dat dit niet te vaak voorkomt. Je kan het beste de vloeibare moed (a.k.a alcohol), vervangen door andere activiteiten. Luister voor je date bijvoorbeeld naar je favoriete muziek, bel een vriend voor een peptalk of maak een lijstje waarom je date een goede partner zou kunnen zijn. Wat nog makkelijker is natuurlijk, is om een date te plannen waar helemaal geen alcohol gedronken kan worden. Maak bijvoorbeeld een mooie wandeling of volg een kookles samen. Dit kan ook heel leuk zijn en is een keer iets anders dan weer een drankje doen 😉

Irritant: deze 10 uitspraken herken je als je geen alcohol drinkt