Redactie
Redactie Love & Seks 20 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Het is bewezen: kleding van je lover aantrekken is gezond

Ben jij helemaal in love en loop je graag in een oversized hoodie of shirt van je lover? Het liefst trek je zijn hoodie aan als hij hem pas nog gedragen heeft, zo ruik je zijn lekkere geurtje nog een beetje. Misschien vindt hij het irritant dat je steeds zijn kleding steelt, maar laat dat je niet weerhouden. Het is namelijk bewezen dat kleding van je lover dragen goed voor je is. Als hij dan toch nog commentaar heeft, mag je hem best dit artikel laten lezen.

Kleding van je lover

De kleding van onze lover aantrekken is perfect als we op zoek zijn naar wat comfort. Dat we dit zo fijn vinden, is niet voor niets. Er zit namelijk een hele wetenschap achter. Een onderzoek van The University of British Columbia wijst namelijk uit dat het dragen van iets met de geur van je partner het gevoel van stress, eenzaamheid en angst minder maakt.

De geur van je partner

Bij het onderzoek waren 96 vrouwen betrokken. Mannen kregen een schoon shirt om 24 uur te dragen en mochten geen geparfumeerde producten gebruiken, niet roken en geen voedingsmiddelen eten die hun geur zou kunnen beïnvloeden. De vrouwen kregen hierna de opdracht om aan een willekeurig shirt te ruiken. Dit kon een shirt van hun partner zijn, een ongedragen shirt of een shirt met de geur van een onbekende man. De vrouwen ondergingen een stresstest en de vrouwen die voor de test aan het shirt van hun partner hadden geroken, bleken een stuk minder gestrest te zijn.

Stressgehalte

Ondertussen hadden vrouwen die de geur van een vreemde hadden geroken tijdens de stresstest een hoger cortisolgehalte. De hoofdauteur van het onderzoek, Marlise Hofer kon dit resultaat wel begrijpen. ”Van jongs af aan zijn mensen bang voor vreemden, vooral vreemde mannen, dus het is mogelijk dat een vreemde mannelijke geur de ‘vecht- of vlucht’-reactie veroorzaakt die leidt tot verhoogde cortisol. Dit kan gebeuren zonder dat we ons er volledig van bewust zijn.”

Dus ladies, als je lover weer eens klaagt wanneer je in zijn kleding loopt, vertel hem dan gewoon dat dit goed is voor je gezondheid!

Dit zijn jouw behoeften aan intimiteit in een relatie volgens de sterrenbeelden