Emma Toussain
Emma Toussain Life 13 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

3 redenen waarom we allemaal vrolijker worden van een geurkaars in huis

Girls, luister even goed. We mogen onszelf best verwennen af en toe en daarom is het ook belangrijk om dingen in huis te halen waar we echt blij van worden. Of dat nou eten is of bijvoorbeeld een geurkaars.. Ja, laten we het even hebben over dat laatste. Een kleine ode aan de geurkaars. Want hoe kan het toch dat dat je mood zó ontzettend kan verbeteren?

3 redenen waarom we allemaal vrolijker worden van een geurkaars in huis

1. Relaxed of sexy.. de mood verandert gelijk

Een geurkaars zorgt meteen voor een ander soort sfeer in huis. De kamer wordt warmer én ruikt anders door de geur die de kaars afgeeft. Het hangt er natuurlijk vanaf welke kaars je kiest, maar wil je een relaxte spa-sfeer in huis? Kies dan voor een frisse geur of iets zwaardere lucht zoals je vaak in een hammam-spa ruikt. Voor een sexy mood kies je sowieso een wat zwaardere en misschien wel bloemige geur. De kleine lichtjes zorgen natuurlijk ook wel voor een fijne mood in huis..

2. Het staat ook nog eens leuk in je huis

Geurkaarsen zijn vaak ook nog eens heel erg aesthetically pleasing. Ze zijn vaak wat groter omdat ze langer mee moeten gaan dan normale kaarsen en er zit 9/10 keer een leuk labeltje op. Ook deze kan je weer in elke stijl mogelijk vinden.

3. Je huis ruikt gewoon een stuk lekkerder

Lijkt een open deur.. maar hoe fijn is het als je huis gewoon lekker ruikt? Natuurlijk komt dat ook doordat het huis schoon is maar als je daarbij ook nog eens een heerlijke geurkaars aansteekt dan maakt dat de boel helemaal af. Niks geen knoflookgeur, zweetsokken of iets anders.. Het is wel goed om af en toe te wisselen van geur zodat je het verschil goed blijft ruiken. Goede geurkaarsen zijn niet eens heel erg goedkoop, maar het is wel een investering in je mentale gezondheid.

Yes! Pink Gellac opent eindelijk een winkel in Amsterdam