Audrey Garot
Audrey Garot Haar 16 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Aha! Deze olie moet je dus gebruiken voor je hair oiling-routine

Tegenwoordig is hair oiling enorm populair en zien we het elke keer weer terug op onze FY page op TikTok. En ook wij zouden mee willen doen aan deze trend, vooral ook omdat we hebben gezien wat het met je haar kan doen en het resultaat is echt amazing. Toch weten we niet zo goed welke olie we hiervoor nou moeten gebruiken, maar daarom hebben we dat even uitgezocht.

Dat wordt rennen naar de winkels!

Deze olie moet je dus gebruiken voor je hair oiling -routine

We kennen zoveel verschillende oliën, dat we gewoon niet meer weten welke we moeten gebruiken. Ook hebben we geen idee wat het nou precies doet met je haar. Toch zouden we wel heel graag mee willen doen met de hair oiling trend, dus hebben we even uitgezocht welke olie je het beste kan gebruiken voor jouw haartype of haardoel.

Argan olie

Dit is één van de meest bekende haaroliën en dat is niet zonder reden. Dit is een heerlijke, maar lichte olie die geschikt is voor alle haartypes. Dus of je nou krullend haar hebt of juist heel steil, iedereen kan deze olie gebruiken. Ook als je erg droog haar hebt, kan je deze olie aanbrengen om je haar er wat stralender uit te laten zien.

Jojoba olie

Heel veel oliën hydrateren alleen de buitenkant van je haar, maar jojoba olie niet. Deze olie bestaat vooral uit slimme vetten die daadwerkelijk je haar kunnen binnendringen. Dit zorgt er dus voor dat het je haar kan voeden én herstellen vanuit de binnenkant. Deze olie kan je dus het beste gebruiken voor droog of beschadigd haar, maar je kan het ook ‘s nachts op je punten gebruiken voor een hair oiling treatment.

Olijfolie

Jep, ook olijfolie kan heerlijk zijn voor je haar (ja, echt!). Alleen als je de olie zo op je haar aanbrengt, heeft het alleen effect op de oppervlakte van je haar en dat wil je natuurlijk niet. Dit komt doordat de molecuulgrootte te groot is om de haarschacht binnen te dringen. Het is dus beter om een product te zoeken waar olijfolie inzit, dan komt het product het beste tot zijn recht.

Kokosolie

Deze olie is een echte lifesaver en is bijna overal goed voor. Zo dus ook voor je haar. Het helpt vooral kroeshaar te kalmeren en te ontwarren. Ook kan je voordat je gaat douchen wat kokosolie op je lokken aanbrengen om je glans terug te brengen. Wél moet je bij kokosolie opletten (vooral als je beschadigd of zwak haar hebt) dat je niet te vaak deze olie gebruikt tijdens je hair oiling routine, omdat er veel eiwit in het product zit. Dit kan ervoor zorgen dat je haar afbreekt en dat wil je natuurlijk niet.

Castor olie

Deze olie ruikt misschien niet heel lekker, maar er zitten wel genoeg voordelen aan. Deze olie wordt daarom ook niet voor niets een wondermiddel genoemd. Castorolie helpt enorm als je last hebt van roos én het stimuleert je haargroei. Perfect dus om te gebruiken voor je hair oiling routine!

Rozemarijn olie

Last but not least, de rozemarijn olie die we inmiddels allemaal wel kennen door TikTok. Deze olie zou vooral goed zijn om je haargroei te stimuleren (we hebben allemaal de beelden gezien) én het zou zelfs haaruitval kunnen voorkomen. Dit wil je toch hebben?!

Heb je veel last van haaruitval? Dit zijn de meest voorkomende oorzaken bij vrouwen