Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love & Seks 15 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Dit is waarom jij maar niet verliefd lijkt te kunnen worden

Begrijp jij ook maar niet hoe het komt dat je nooit echt verliefd wordt? Hoe leuk de persoon in kwestie ook is, je voelt je nooit voldoende aangetrokken tot iemand. Je weet dat je kieskeurig bent, maar dat kan het toch niet altijd zijn? Er zijn wel een aantal verklaringen waarom jij maar niet verliefd wordt, en dat zijn de volgende:

Bang om te binden

Genoeg mensen hebben moeite met zich binden aan een ander en vaak heeft dit ook nog eens honderd verschillende oorzaken. Mensen worden pijn gedaan en worden daardoor (logischerwijs) bang om zich open te stellen naar anderen. Als je maar door blijft zoeken naar iets beters dan wat je nu hebt, bestaat er een grote kans dat je iets moois aan je voorbij laat lopen. En dat zou toch verschrikkelijk jammer zijn.

Emotioneel onbereikbaar

Misschien ben je bang jezelf kwetsbaar op te stellen en houd je daarom liever je gevoelens voor je om zo controle te houden over de situatie. Maar wanneer je dit niet kunt en wil delen met een ander, dan wordt een relatie zeker een beproeving.

Ongeduld

Een relatie met iemand opbouwen doe je niet zomaar. Iets heeft tijd nodig en moet vooral kunnen groeien. We zijn natuurlijk opgevoed om in het hier en nu te leven, maar we moeten ook leren om stil te staan bij bepaalde situaties.

Ego

Je mag best met jezelf bezig zijn, maar een relatie zorgt ervoor dat je ook verder dan jezelf moet leren kijken. Soms gaat een ander gewoon voor en indien je daar niet voor wil inleveren wordt het moeilijk een prettige relatie te onderhouden met iemand anders.

Je wil eigenlijk niet

Het kan ook heel goed dat je dénkt dat je een relatie wil, terwijl dit eigenlijk helemaal niet zo is. Het is ook prima om blij te zijn in je eentje of meer te genieten van ‘mijtijd’ dan ‘wijtijd’. Maar probeer jezelf niet wijs te maken dat je iets wil terwijl je er eigenlijk helemaal niet gelukkig van wordt.

Dinsey prinses

We zijn allemaal opgegroeid met Disney en hoe leuk dat ook was, het is geen realiteit. We moeten leren inzien dat sprookjes nu eenmaal niet bestaan en dat er eigenlijk vrijwel geen relaties bestaan zonder bumps in de road. Accepteer ze, omarm ze en laat ze niet groter worden dan ze zijn.