Redactie
Redactie Relaties 20 mrt 2023
Leestijd: 4 minuten

Een tip aan alle vriendjes: hier wordt jouw vriendin heel erg blij van

Soms ontmoet je iemand en je weet meteen: ik vind jou wel heel erg leuk en bijzonder. Als je dan ook een relatie krijgt met diegene is het helemaal mooi. Waarschijnlijk is alles de eerste paar maanden (of jaren) heel erg leuk, maar wordt een relatie toch ook een beetje ‘normaal’. Hoe stom het ook is, soms nemen we elkaar een beetje voor lief. Mannen en vrouwen zitten vaak ook nog eens op twee verschillende eilandjes; vrouwen willen juist meer romantiek, meer speciale aandacht, meer affectie. Mannen missen vaak de spanning, het avontuur, het jagen. Is niet erg, maar is moeilijk samen te brengen. Als jij nou die romantiek een beetje mist, stuur dit dan naar je vriend. No hard feelings, het is gewoon om te helpen begrijpen wat jij graag wil.

Een tip aan alle vriendjes: hier wordt jouw vriendin heel erg blij van

Als je aan romantiek denkt, denk je al snel aan kaarsjes, bloemen, gedichten, al dat zoetsappige gedoe. Veel mannen houden daar niet van en vinden zichzelf dan ook ‘niet romantisch’. Zo, die stempel is makkelijk gezet. Maar romantiek gaat niet zo zeer om het overdreven lieve gedrag met cadeautjes, romantiek gaat vaak ook over de ander speciaal laten voelen. Dit is vaak juist met de kleine dingen, niet met de enorme gebaren. Hoe zorg je ervoor dat je je vriendin in het normale leven ook vlinders geeft?

1. Luister naar wat ze zegt en doe er ook iets mee

Een lastige, maar probeer goed te luisteren en deze informatie op te slaan. Niet alleen bij de grote dingen in het leven, maar ook juist bij de kleinere dingen. Zegt ze dat ze van een bepaald merk koekjes houdt? Neem de volgende keer dat je bij de supermarkt bent dan díe koekjes mee. Zo laat je zien dat je om haar geeft en dat aan haar denkt ook al sta je maar gewoon in de supermarkt. Dit soort kleine gebaren waarderen vrouwen heel erg.

2. Surprise date

Op date gaan is sowieso al heel erg leuk en de vrouw moet dit zeker zelf af en toe plannen, maar verras haar af en toe. Het hoeft niks groots te zijn en al helemaal niet duur. Al stel je voor om dezelfde avond om 8 uur iets te gaan doen en dan met een flesje wijn op het strand te gaan zitten of om een ijsje te gaan halen.. het is het idee wat telt. Gewoon laten zien dat je het ook leuk vindt om dingen met haar te doen en dat je hier dus ook mee bezig bent in je hoofd. Hier kan je ook punt 1 & 2 combineren: heeft ze ooit gezegd dat ze naar een bepaald restaurant wil? Of een bepaalde keuken wil uitproberen? Plan dan iets waar je dat ook kan uitproberen. Zo laat je zien dat je luistert én dan je iets leuks wil doen.

Daarnaast is het ook heel erg leuk als je moeite steekt in een date. Dus als je wél een keer uit wil pakken vraag dan niet alles aan haar.. ga zelf aan de slag met de planning. Waar wil je heen? Wil je een leuke activiteit doen? Lekker eten? Bedenk het zelf.

3. Doe iets voor haar wat haar dag makkelijker maakt

Hoe fijn is het dat iemand je af en toe een beetje helpt? Vrouwen hebben vaak de neiging om alles ‘zelf’ te willen doen. Maar hoe fijn is het als iemand (ongevraagd) even je auto voltankt, de afwas doet, je een massage geeft of een lekker broodje voor je heeft gemaakt wat je mee kunt nemen naar werk? Al die relatief kleine handelingen zorgen ook voor dat speciale gevoel. En mocht je denken: ‘ze is toch geen prinses’, natuurlijk niet, maar het is een wisselwerking. Als jij dingen voor haar doet, doet zij dat ook voor jou. En andersom. Je wil toch dat de dag van je lover goed is? Dit soort dingetjes helpen al een hoop.

4. Wees eerlijk

Een hele belangrijke, maar als je eerlijk bent dat krijgt iemand ook het gevoel dat je echt geeft om de relatie die je op aan het bouwen bent. Vaak vinden vrouwen het alleen maar fijn als je open bent over wat jij zelf fijn vindt, wat je doet en met wie je bijvoorbeeld omgaat. Heb je vrouwelijke vrienden en wil je daar graag mee omgaan? Leg dat dan goed uit waarom je dat wil. Vind je iets niet leuk en wil je dat graag kwijt. Vind jij iets niet leuk wat je vriendin vaak doet? Leg dit ook gewoon voor. Als je eerlijk met elkaar bent dan kan de relatie alleen maar beter worden. Mocht het niet werken omdat jullie ergens anders over denken kan dat ook, maar dat is in the end ook beter om te weten.

Natuurlijk geldt dit niet voor iedereen en moet je natuurlijk altijd praten met je partner (ook wij vrouwen) om erachter te komen wat de wensen en behoeften van je lover zijn.