Yasmine Esser
Yasmine Esser Love & Seks 22 aug 2018
Leestijd: 3 minuten

Dit is waarom juist onafhankelijke vrouwen vallen voor emotioneel onbereikbare mannen

Als je je ooit af hebt gevraagd of het aan jou ligt dat je altijd mannen treft die emotioneel onbereikbaar zijn, is het antwoord waarschijnlijk ‘ja’. Ja, dat ligt aan jou. Maar dat is niet per se een slecht teken. Want het betekent juist dat jij heel sterk en onafhankelijk bent.
Tuurlijk, het kan dat jij een onwijs sterke powervrouw bent. Het kan dat jij het toonbeeld bent van Destiny’s Childs Indepentent woman. En dat je óók gelukkig bent in de liefde. Maar als je een potje maakt van je liefdesleven, terwijl je verder een echte girlboss bent, dan is dat niets om je voor te schamen. Want het zijn juist de onafhankelijke vrouwen die vallen voor emotioneel onbereikbare mannen.

Waarom je altijd valt voor emotioneel onbereikbare mannen

Je weet dat hij je plannen nooit in de weg zal staan. Omdat hij zo onbereikbaar is, weet je dat hij nooit zal zeggen dat je te veel tijd besteedt aan je werk of je sociale leven. Hij zal nooit je plannen in de weg staan. En dat is soms ook wel een fijn gevoel, juist omdat je zo onafhankelijk bent. Je weet dat hij je nooit zal verstikken met aandacht.

Je bent het gewend om voor jezelf te zorgen. Om je eigen boontjes te doppen, om te zorgen dat dingen geregeld worden. Je hebt letterlijk geen man nodig in je leven. En daarom val je ook niet op een man die jouw leven wil beheersen. Daar wordt je alleen maar gek van.

Je bent bang dat je jezelf verliest. Dat je jezelf laat gaat als er een man is die wel emotioneel beschikbaar is. Je wil niet verdrinken in hem. Want waar blijf je zelf dan nog?

En je wil ook niet gekwetst worden. Je denkt dat je voor veilig kiest door voor een man te kiezen die niet helemaal beschikbaar is. Omdat je dan al van tevoren weet dat hij er nooit helemaal zal zijn voor je. Zodat je ook niet teleurgesteld raakt.

Het is een manier van zelfbescherming. Denk je. Want eigenlijk is het een manier van zelfdestructie. Juist doordat je geen pijn wil voelen, zul je pijn voelen. Want de man die emotioneel niet beschikbaar is, zal je sowieso kwetsen.

Als jij je hierin herkent, betekent het dat je heel sterk en onafhankelijk bent. Je hebt niemand nodig. Je hebt je eigen leven. Maar als je echte liefde wil, vergeet die onbereikbare mannen dan. Echte liefde zal er pas zijn als je de muur om jezelf afbreekt en je open stelt.

Ja, dan kun je pijn ervaren. Maar ervaar je die niet ook als je weer een emotioneel onbereikbare man date? Bovendien: je zult ook liefde ervaren. En je zult ervaren wat het is als de liefde wederzijds is. Is dat niet de moeite van het proberen waard?

Iedere week alles over liefde, seks en relaties in je inbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:
Ps. Sla [email protected] in je adresboek op, anders mis je ons misschien.