Inga Stoit
Inga Stoit Gezondheid 22 aug 2018
Leestijd: 5 minuten

Met deze fitness oefeningen kun jij razend snel afvallen zónder al te veel moeite

Snel afvallen? Hoe doen mensen dat toch? Het is eigenlijk heel simpel: deze fitness oefeningen zorgen voor snel resultaat. Door ‘slim’ te trainen, kun jij namelijk een hoop bereiken. Kilo’s verliezen hoeft namelijk helemaal niet zo moeilijk te zijn, en vooral niet met deze tips.

Ieder pondje gaat door het mondje. Helaas maar waar. Gelukkig zijn er fitness oefeningen waardoor snel afvallen mogelijk wordt. Gebruik de tips en tricks in dit artikel en pluk er de vruchten van. Jouw droom body gaat vanaf nu in de ‘maak’.

Fitness oefeningen

Wat uiteraard het belangrijkste is, is de kracht van herhaling. Je kunt een week heel hard sporten, maar als jij daarna niet meer van die bank af komt – is er geen resultaat. Je zult de oefeningen vaker moeten doen om resultaat te kunnen zien.

Gelukkig hoef je echt niet elke dag in de sportschool aanwezig te zijn. Balans is de key. Je bereikt al een hoop wanneer jij drie keer in de week 30 minuten sport. Deze oefeningen gaan jou een droomlichaam opleveren.

Snel afvallen:

Intensieve oefeningen
Hoge intensiteit trainingen werken gunstig op onze stofwisseling. Tijdens zo’n workout verbrand je enorm veel calorieën. Als je fitness oefeningen op een hoge intensiteit uitvoert, hoef je maar 30 minuten te trainen. Na de training gaat jouw lichaam namelijk nog door met extra calorieën verbranden.

Dit zijn er veel meer dan bij een lage sessie van 1,5 uur. Je hoeft dus echt geen uren in de sportschool te zijn, om resultaat te boeken. Laat je informeren in jouw sportschool welke groepslessen zij aanbevelen. Je moet denken in de richting van ‘HITT’, hiermee val je letterlijk het ‘vet’ aan.

HITT Staat voor high intensity interval training en betekent zoiets als kort (yay) maar wel super intensief trainen. De oefeningen die je hierbij doet variëren van jumping squats tot één minuut rennen.

De jumping squat doe je zo: Plaats je voeten iets wijder dan schouderbreedte. Zak door je knieën (het is net alsof je gaat zitten), je doet dit springend. Zorg dat je jouw billen de hele oefening aanspant. Herhaal dit 20 keer. Ren nu één minuut lang (buiten of in de gym). Wissel deze twee oefeningen af en doe dit minstens 3 keer.

Je volgende parcour kan bestaan uit burpees en crunches. Burpees: Begin rechtop, zak door je knieën (alsof je een squat doet). Plaats je handen op de grond, strek je voeten naar achteren. Je staat nu in de beginpositie van de push up. Doe de push up en trek daarna je benen omhoog. Ga weer rechtop staan en herhaal dit 10 keer.

Zonder te pauzeren begin jij met de crunches: Ga liggen op een mat. Breng de benen in de lucht en houd de knieën in een hoek van 90 graden. Plaats jouw handen onder het hoofd (laat deze rusten, dus niet trekken aan het hoofd). Breng je hoofd richting je knieën. En voel die burn in de abs.

Al deze oefeningen gaan in rap tempo en worden met beleid uitgevoerd. De video hieronder zit vol met dit soort oefeningen die tijdens het HIIT circuit snel worden uitgevoerd.

Oefeningen voor grote spiergroepen
Van crunches alleen krijg jij geen buikspieren. Wanneer jij juist grote spiergroepen aan het werk zet, zoals je benen, ga je resultaat zien. Een squat is een goede oefening omdat je je benen traint, maar ook je buik.

Bij het doen van de squat activeer je meerdere grote spiergroepen, en dat werkt vele malen effectiever dan specifieke oefeningen voor maar één spiergroep. De verbranding is groter en dat betekent: snel afvallen.

De front squat is een oefening die goed is voor het grotere geheel. Deze doe je zo: Plaats een barbell in het squatrek en plaats daar het gewicht op. Plaats deze vervolgens onder je schouders. Ga onder de barbell staan met de voeten op schouderbreedte. Plaats de barbell op je schouders. Kruis je armen en houd de barbell vast met je handen. Zak door je knieën en zorg dat je rug recht blijft. Zak totdat je parallel komt met de vloer en ga dan pas omhoog. Zorg ervoor dat de knieën niet op slot raken. Je kunt deze oefening ook zonder barbell (gewicht) doen, de burn voel je namelijk ongetwijfeld.

Hierna start je met de lunges. Dit doe jij zo: Ga staan met je knieën lichtjes gebogen en met de benen naast elkaar. Jouw armen zijn naast jouw lichaam (met of zonder dumbell). Stap vooruit één been, en zak door je heupen. Zorg ervoor dat jouw bovenlichaam recht blijft. Druk jezelf omhoog en wissel van been. Herhaal dit tot je niet meer kunt.

Met deze oefeningen zet jij het hele lichaam meer onder druk. Er worden meer grote spiergroepen aan het werk gezet en dat is heel goed voor de verbranding.

Resultaat

Het snelste resultaat krijg jij door: intensieve oefeningen en oefeningen voor grote spiergroepen. Je kunt hiernaast gaan hardlopen en dergelijke. Maar in principe is dat niet nodig, als jij de focus legt op deze twee aspecten.

En wat tevens bijzonder fijn is, is dat je deze twee elementen tegelijkertijd kan doen. Wanneer jij zwaar en snel traint, vliegen die kilo’s de deur uit. Afvallen hoeft dus eigenlijk helemaal niet zo moeilijk of tijdrovend te zijn. En dat is iets, waar wij heel blij van worden.

Afvallen: Zo ben je die decemberkilo’s snel weer kwijt (en blijven ze weg)