Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Haar 23 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Geen zin om lang met je haar bezig te zijn? Dan is de trending ‘cowgirl cut’ iets voor jou

We gaan van de wolf cut naar de cowgirl cut. En als jij iemand bent die het verschrikkelijk vindt om lang met je haar bezig te zijn, dan is deze viral haartrend helemaal iets voor jou.

Als je fan bent van wat nonchalantere en ruigere haarstijlen, dan hebben we nu de perfecte coupe voor je. De cowgirl cut gaat viraal op TikTok en wij zijn fan.

Wat is de ‘cowgirl cut’?

De cowgirl cut herken je aan de schouderlengte, de face framing laagjes en de zichtbare textuur. De coupe balanceert tussen masculine en feminine – en dat is juist wat wij er zo leuk aan vinden.

Hoewel de cowgirl cut hetzelfde DNA heeft als de shag en de lob, is het toch een frisse variant. De cowgirl cut is een kruising tussen beide, maar dan met curtain bangs.

Model Alexa Chung rockte de look in 2021 al, dus waarom de haarstijl nu pas oplaait, is voor ons een grote vraag. De coupe is bijna onderhoudsvrij. Geen gedoe met tangen en föhnen: je doet er een beetje texture spray in en je bent klaar.

De beste producten om textuur te creëren

Bij de cowgirl cut draait het om twee dingen: laagjes en textuur. Voor het eerste moet je bij de kapper zijn, maar voor textuur kan je fijne producten gebruiken. Er zijn namelijk verschillende sprays die de textuur in jouw coupe extra accentueren, Wij zetten onze favorieten op een rij.

Sophia Mae Majestic Texture – €26 

Monica Geuze’s merk Sophia Mae staat bekend om haar heerlijke geuren. Maar naast de geurkaarsen en -sprays, maakte ze ook furore met haar Majestic Mist. Deze volume spray heeft nu een zusje gekregen: de Majestic Texture. Met deze spray zet jij de textuur in jouw haar extra aan.

textuur sprays
Sophia Mae

OUAI Texturizing Hair Spray – €21

Celebrity-haarstylist Jen Atkin lanceerde in 2016 haar haarmerk OUAI. Sindsdien is ieder product dat zij op de markt brengt een schot in de roos. Zo ook deze haarlak en texture spray in één.

textuur sprays (1)
Douglas

Oribe Dry Texturizing Spray – €51

Tja, het is een bak geld. Maar dan heb je wel een fantastische textuur in je haren. Deze spray van Oribe belooft Groter, beter, glamoureus haar.

textuur sprays (2)
de Bijenkorf