Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Food 7 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Het seizoen begint: deze foodfestivals in Nederland wil je in de agenda zetten

Ben jij de fase van technofestivals ontstegen, maar geniet je nog wel van een drankje en hapje in de zon? Enter: de fase van de foodfestivals. Dit is het soort festival waar iedereen, met ook maar een kleine bourgondische inslag, z’n hart ophaalt. Dit zijn de leukste foodfestivals in Nederland in 2024.

De wijnliefhebbers en gastronomische kenners hebben hier de dag van hun leven, met geliefden, op een grasveld in de zon. Rollende Keukens kennen we allemaal wel, maar wist je dat er dit jaar nog veel meer van dit soort evenementen zijn?

Foodfestivals in 2024

Kleur de volgende data maar rood in de agenda!

Rollende Keukens | 8 t/m 12 mei, Amsterdam

Het weekend van de Rollende Keukens is een klassieker in mei. Ieder jaar, tijdens het Hemelvaartweekend, transformeert het Westerpark tot het grootste terras van Amsterdam. Op het terrein vind je niet alleen foodtrucks, maar ook wat tenten met livemuziek. Als het bij Rollende Keukens afgelopen is, gaat het feest door bij Brouwerij Troost.

Lepeltje Lepeltje | Meerdere data en locaties

Van 9 mei tot 25 augustus trekt foodfestival Lepeltje Lepeltje door heel Nederland. Ze gaan naar Eindhoven, Dordrecht, Amsterdam, Amersfoort, Utrecht en Zwolle. Verleg je culinaire grenzen op Lepeltje Lepeltje en geniet van een uitgebreide selectie aan gerechten en keukens. Livebands zorgen voor de perfecte borrelsfeer en met het zakken van de zon zwengelen DJ’s het feestgedruis aan. En aangezien dit festival uit dezelfde koker als Wildeburg komt, weet je dat het een feestje wordt.

TOOST | Meerdere data en locaties

Van 26 april tot 22 september trekt TOOST door Zuid-Holland. Van Vlaardingen tot Alphen aan den Rijn: als je in deze omgeving woont, dan eet je lekker deze zomer. Geniet van de lekkerste happen, proost met vrienden en familie op het weekend of dans met je collega’s voor het rollende podium. 

TAPT Festival | 10 en 11 mei, Amsterdam

TAPT Festival in Amsterdam-Oost staat niet alleen in het teken van eten, maar ook in het teken van drinken. Het Flevopark verandert in het leukste borrelfestival van Amsterdam, waar je na het eten de dansvloer op kan. Het festival begint op vrijdag met de VRIJMIBO en is zaterdag de hele dag open.

TREK | Meerdere data en locaties

Naast Rollende Keukens, is TREK een van de bekendste foodfestivals van Nederland. Ook in 2024 zijn ze weer terug. Ze gaan langs Rotterdam, Utrecht, Maastricht, Nijmegen, Tilburg, Den Bosch, Amsterdam, Den Haag en Utrecht. Je hoeft er geen kaartje voor te kopen. Het enige wat je moet doen is een glas aanschaffen bij de bar om – zo vaak als je wil – te laten vullen.

BITE of Amsterdam | 31 mei tot 2 juni, Amsterdam

Van 31 mei tot en met 2 juni zal het Amstelpark omgetoverd worden tot een culinaire hotspot tijdens BITE of Amsterdam. Dit is een food festival op niveau. Hier kan je genieten van proefporties en exclusieve Chef’s tables, samengesteld door topchefs en sterrenrestaurants. Zo kan je je laten verrassen door gerechten van bekroonde chefs zoals Alain Caron (Café Caron), Bas van Kranen (Flore) en Soenil Bahadoer van de Lindehof.