Gina Koninkx
Gina Koninkx Lifestyle 24 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

8 redenen waarom je beter een hond kan nemen dan een relatie

Het hebben van een relatie is leuk, maar gaat er eigenlijk wel iets boven het hebben van een hond? Een trouwe viervoeter die altijd aan je zijde zit, geen jaloers gedrag vertoont (tenzij een andere hond jouw aandacht krijgt) en altijd naar je blijven luisteren. Een hond nemen was nog nooit zo verleidelijk.

Wij weten wel wat we zouden kiezen hoor.

Beter een hond dan een relatie

Twijfel jij nog altijd of je een hond moet nemen of een relatie? De keuze is wat sneller gemaakt na het lezen van dit lijstje.

1. Een hond is loyaal

En helaas zijn veel partners dat niet. Alleen al daarom raden wij je aan voor een hond te gaan en de datingapps lekker uit te schakelen.

2. Een hond houdt je fit

Je moet ‘m immers meerdere malen per dag uitlaten. Een vriend wil liever met jou op de bank Netflixen, daar word je veel te lui van.

3. Voor een hond hoef je niet uitgebreid te koken

Geef je hond een bot en bakje brokjes en hij is ontzettend blij. Je vriend daarentegen verwacht ‘s ochtends een omelet, ‘s middags een bagel en ‘s avonds nog een maaltijd volgens de Schijf van Vijf. Ja da-haag.

4. Een hond ligt alleen aan het voeteneinde

En neemt niet je hele dekbed in beslag. Zo hou je veel meer ruimte over voor jezelf in bed en dat is ook wat waard.

5. Een hond is minder duur

Als je vriend jarig is, geef je een half maandsalaris uit aan cadeaus. Bij een hond is dat helemaal niet nodig. Geef het dier op Dierendag een extra lekkere maaltijd en hij is tevree.

6. Een hond luistert altijd naar je

Je kan uren blijven praten tegen je hond zonder dat dat hem gaat vervelen. Een vriend daarentegen zou al lang zijn afgehaakt.

7. Een hond zit niet continu op zijn telefoon

Als er iets irritant is, is het een partner die continu op zijn of haar telefoon zit. Met een hond heb je daar in ieder geval geen last van.

8. Een hond is niet jaloers

Oké, als je een andere hond aait kan hij best eens piepen maar daar is dan ook alles mee gezegd.