Emma Toussain
Emma Toussain Lifestyle 10 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Je huis koel houden zonder airco? Dit zijn de beste tips

Het is wáááárm. En ja, we zijn heel erg blij dat het nog zomers aanvoelt, maar het brengt ook ongemakken met zich mee. Als je in een appartementje woont zónder airco dan kan het snel heel erg warm worden. En ja, da’s niet lekker. Hoe koel je je huis af?

Je huis koel houden zonder airco? Dit is de beste tip

Je zal misschien geneigd zijn om alle ramen tegen elkaar open te zetten, voor wat extra wind in huis. Maar.. als het dertig graden is en het zonnetje vol op je huis schijnt, warmt het alleen maar op. Een ventilator verplaatst de warme lucht dan alleen maar, dus daar heb je niks aan. Aan deze tips heb je wél wat.

1. Hou alles dicht

Misschien niet zo gezellig, maar zorg ervoor dat er zo min mogelijk warme lucht naar binnen kan komen. Ramen niet open en doe ook je zonnescherm naar beneden. Hou de gordijnen in de slaapkamer dicht, zo blijft het donker en koel. Mocht het ‘s avonds wél afkoelen, zet dan wel alles nog even open voordat je gaat slapen.

2. Vries een grote fles water in en zet die voor je ventilator

Op deze manier blaast de ventilator koude lucht door je huis. Het zal niet heel veel zijn, maar wel beter dan als je ‘t niet zou doen. Dus – pak een oude colafles, doe er water in en leg ‘m een paar uurtjes in de vriezer. Dan heb je er vanmiddag profijt van!

Enne.. volgende week koelt het weer af. Dus is het thuis te warm? Zoek dan een goeie plek op waar je kunt afkoelen. Strand, meertjes.. als je maar even lekker kunt zwemmen dan zit je al goed. Geniet er nog eventjes van! En goed excuus om buiten de deur te eten, als je geen zin hebt om vanavond achter ‘t warme fornuis te staan 😉

Hier haal je de lekkerste Italiaanse Gelato’s in Nederland