De 10 stappen voor een perfecte huid volgens K-Beauty experts

Beauty liefhebbers zijn vast al op de hoogte van het fenomeen K-Beauty. K-Beauty – Korean Beauty – is meer dan een overgewaaide trend uit Zuid-Korea. Het Koreaanse beauty ritueel zorgt er namelijk voor dat je huid diep gereinigd en glowy is.

We hebben al veel gekke trends gezien. Van chiazaad in je huidverzorging tot scheerschuim tegen een verbrande huid. Nu is er weer iets nieuws en – volgens ons – iets blijvends.

Wat is K-Beauty?

Sta jij voor het uitgaan uren lang te make-uppen met je vriendinnen? Dat kan binnenkort verleden tijd zijn, als je de tien stappen van het Koreaanse huidverzorgingsritueel volgt.

Van pastelkleurige oogschaduw tot zoete lippen en lichte wenkbrauwen: K-Beauty is meer dan een trend. Nog belangrijker dan de bijzondere make-up is de huidverzorging. Koreaanse vrouwen houden er namelijk een routine op na die uit maar liefst tien stappen bestaat. Het resultaat? Een verbluffend egale huid. Wij zochten de tien stappen uit die je hiervoor volgt.

Stap 1: Reinigingsolie

Start met een olie die vuil en viezigheid van je huid opneemt. De olie trekt vuiltjes, crème en make-up aan die op je huid is achter gebleven. Spoel af met water.

Stap 2: Foam cleanser

Nadat je jouw gezicht hebt afgespoeld, breng je een foam cleanser aan voor een nog diepere reiniging.

Stap 3: Exfolieer

Scrub je huid goed, maar wees voorzichtig. Door te exfoliëren verwijder je dode huidcellen en andere overgebleven vuiltjes die je poriën kunnen verstoppen. Scrub maximaal een keer per week als je een droge of gevoelige huid hebt. Kijk wat voor jou goed voelt en vergelijk jezelf niet met anderen.

Stap 4: Toner

Spray een toner op je schone gezicht, zodat je huid de producten uit de volgende stappen beter opneemt.

Stap 5: Essence

Essense is een product dat wij niet goed kennen in Nederland. Het lijkt op een serum, maar heeft een iets dunnere textuur. Je kan dit serum aanbrengen als de toner nog vochtig op je huid is.

Stap 6: Serum

Niet iedereen heeft een serum nodig. Heb je last van vlekjes, littekens of fijne lijntjes? Dan kan je een serum uitzoeken dat bij jou past. Je kan er ook voor kiezen om deze stap over te slaan.

Stap 7: Masker

Je verwacht het misschien niet, maar een masker is ook onderdeel van dit K-Beauty ritueel. Koreaanse vrouwen verzorgen hun huid graag elke dag goed en dat blijkt wel uit deze stap. Doordat je al een toner, essence en eventueel een serum hebt gebruikt, worden de stoffen uit het masker extra goed opgenomen in je huid.

Stap 8: Oogcrème

Kies een oogcrème die past bij wat je nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld donkere kringen, fijne lijntjes of juist opgezette wallen? Laat je adviseren over de juiste verzorging.

Stap 9: Gezichtscrème

Als een na laatste stap gebruik je een gezichtscrème. Kies een crème op basis van wat je huid nodig heeft, zoals hydratatie.

Stap 10: SPF

De laatste stap is misschien wel de belangrijkste – ook in Nederland. Smeer je gezicht (en de rest van je lichaam) in met een SPF – het liefst factor 30 of hoger. Zo ben je beschermd tegen de zon.

Waar koop je K-Beauty producten?

Lijken bovenstaande stappen jou wel wat? Dan heb je geluk, want K-Beauty producten worden steeds populairder in ons land. Bij Koreosity scoor je de beste K-Beauty producten voor een zachte prijs.

Lees ook over de allernieuwste Koreaanse huidverzorgingsproducten die je wilt hebben.

ElleKoreositySelf

Reageer op artikel:
De 10 stappen voor een perfecte huid volgens K-Beauty experts
Sluiten