Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Mode 20 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Kast vol kleding maar niks om aan te trekken? Zo los je dit probleem op

Je hebt de zin “ik heb niks om aan te trekken” waarschijnlijk al vaak gehoord en zelfs gezegd. Hoe vaak heb je al meegemaakt dat je wil gaan stappen maar dat je niks vindt om aan te doen? Herken je dit? Dan is er iets wat jij niet helemaal goed doet. Maar geen zorgen, heel veel mensen hebben hier last van en dit is heel makkelijk op te lossen.

Natuurlijk helpen wij je.

Kledingstress

Vast een herkenbaar beeld: je hebt al je kleren verspreid door de kamer, je zit er tussenin met je handen in je haar en je ziet het niet meer zitten. Om dit moment van paniek nooit meer mee te maken, zijn er een aantal dingen die je kan doen.

1. Je volgt te veel kledingtrends

Een trend volgen is natuurlijk heel erg leuk, maar de downside van een trend, is dat het ook weer uit de mode gaat. Probeer dus bij elk kledingstuk dat je koopt te denken of je het in zes maanden tijd nog wil dragen. Zo niet? Koop het dan niet. Zo heb je een kast vol met dingen die je altijd graag draagt.

2. Je koopt alleen maar goedkope kleren

Hoe aantrekkelijk het soms is om veel kleding en dus goedkope kleding te kopen, zal dit op de lange termijn niks positiefs opleveren. Goedkope kleren blijven niet lang mooi, hebben vaak niet de mooiste pasvorm en zitten ook niet heel lekker. Hoe lang het nu ook voor je kan duren om je droomgarderobe van kwaliteitskleding te krijgen, het is het uiteindelijk zeker waard. Je zal namelijk minder vaak “ik heb niks om aan te trekken” zeggen.

3. Basics, basics en nog meer basics

Tuurlijk is een blouse met pofmouwtjes leuk, maar als je geen spijkerbroek hebt die gegoten zit om de blouse bovenop te dragen, kan je het beter gelijk opgeven. De oplossing? Probeer te investeren in meer basiskledingstukken. Denk aan items die je meerdere dagen achter elkaar kunt dragen, maar met verschillende trendy stukken erboven of onder. Zo kan je een basic zwart shirt de ene dag met een leren jasje dragen en de andere met een leuke blazer.

4. Je hebt te veel kleding die je niet draagt

We kennen het ook echt wel, dat het lastig is om kleding weg te doen. Misschien dat je over een paar maanden die broek wel weer past of dat die ene trui wel leuk zal staan met een gilletje die je binnenkort wil bestellen. Hoe meer kleding je in je kast hebt, hoe minder je de leuke kleding die je wél hebt ziet. Stel jezelf de vraag: “Heb ik dit het afgelopen jaar gedragen?” en als het antwoord nee is, vraag dan jezelf dan af waarom je het niet gedragen hebt. Heb je hier geen goede reden voor? Weg ermee!

5. Je koopt kleding voor de toekomst

Koop nooit kleding waarvan je denkt: “Over een paar maanden pas ik er misschien wel in.” Kleding moet gedragen worden en je vertrouwen geven. Past het niet goed en heb je er geen vertrouwen in? Koop het dan niet. Mocht je uiteindelijk toch een paar kilootjes kwijt zijn dan kan je altijd nog nieuwe kleding kopen.

Dit zijn de 5 kledingtips die kleine vrouwen hanteren om er langer uit te zien