Kim van der Blom
Kim van der Blom Love & Seks 26 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Waarom heb je de liefde nog niet gevonden? Misschien door één van deze 6 redenen

Voor de één is het makkelijker dan de ander, verliefd worden. Vind jij het ook zo moeilijk om verliefd te worden? De verklaring ervoor hebben we helaas niet, maar we hebben wel een paar mogelijke verklaringen op een rijtje gezet. Dit zijn zes verklaringen waarom je misschien de liefde nog niet hebt gevonden.

1. Andere prioriteiten

Misschien is het allemaal simpeler dan je denkt. Misschien heeft iedereen om jou heen een relatie, maar staat het voor jou nog niet bovenaan je lijstje. Het kan zijn dat je de liefde niet vindt, omdat je überhaupt niet op zoek bent en je juist aan het focussen bent op bijvoorbeeld je carrière.

2. Je stelt te hoge eisen voor de liefde

Tuurlijk wil je iemand die er goed uitziet en een goede persoonlijkheid heeft, maar is die lange lijst met eisen echt nodig? Moet hij perse 1.90 meter lang zijn, de hele wereld gezien hebben en er ook nog eens uitzien als de Nederlandse Zac Efron?

Wanneer iemand zulke eisen heeft voor de liefde, werken ze misschien vanuit angst. Ze staan niet open voor andere dingen, omdat ze alleen iemand willen die aan alle eisen voldoet. Het is daarom belangrijk om je open te stellen voor nieuwe mogelijkheden.

3. Je hart is eerder gebroken

Het kan zijn dat je eerder een heftige break-up hebt meegemaakt of dat je afgewezen bent door een crush. Hierdoor kan je bang zijn om je gevoelens te uiten naar iemand, waardoor het lastiger is om je kwetsbaar op te stellen. Je hoeft natuurlijk ook niet gelijk weer te gaan daten, wanneer jij voelt dat het tijd is om je weer open te stellen, kan je rustig aan weer op zoek gaan naar de liefde.

4. Je hebt geen tijd om te daten

Ben je elke dag druk met je baan of hobby’s? Dan heb je misschien wel helemaal geen tijd om te gaan daten. Zorg er voor dat je ergens tijd hebt om nieuwe mensen, en je mogelijke nieuwe liefde, te ontmoeten.

5. Niet klaar voor de liefde

Wil je graag een relatie en ben je ook wel opzoek, maar word je toch bang bij het idee van een serieuze relatie? Misschien ben je er dan nog niet helemaal klaar voor, en dat is natuurlijk geen probleem! Probeer te denken waarom dit zo is en wat je kan helpen.

6. Je bent nog niet over je ex

Als je eigenlijk nog steeds niet over je ex heen bent, dan is het lastig om een connectie met iemand anders te maken. Soms is het nodig om iemand anders los te laten, om open te kunnen staan voor iemand anders zijn of haar liefde.

Waarom we allemaal weleens over ex-lovers fantaseren