Kim van der Blom
Kim van der Blom Beauty en Style 26 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze 90’s half-up bun gaat viral op TikTok en zo doe je het!

TikTok is de ‘place to be‘ om nieuwe trends te ontdekken. Of het nou gaat om mode-inspiratie, de nieuwste make-uphack of tutorials, TikTok heeft het allemaal. Daarnaast is de app de perfecte plek om funky 90’s inspired hair do’s te vinden om mee te expirimenteren.

En wij zijn een hele leuke tegengekomen.

TikTok: 90’s half-up bun

Vaak genoeg zijn wij leuke TikTok haartrends tegengekomen, en vaak hebben wij ook gefaald bij het proberen. Maar we hebben nu een 90’s inspired, easy to do haartrend gevonden.

TikTokker Kait Nicole post op haar account haar favoriete hairstyles. Daarnaast heeft ze verschillende series, zoals ‘Easy Everyday Hairstyles’ waar we deze 90’s inspired look hebben gevonden. In deel vijf van deze serie postte ze een tutorial met de caption ‘Okay but I love these buns currently.‘ En ook wij zijn obsessed!

@kaittnnicolee

Okay but I really love these buns currently #fyp #hairstyles #viral #tutorials #hairstyle #hair #foryou

♬ Swang – Rae Sremmurd

Wij leggen uit hoe je deze haartrend van Kait kan creëren in maar vier stappen:

1. Met haar haar los en een scheiding in het midden borstelt ze eerst haar haar, voordat ze haar bangs vastzet met clips. Zodat deze bangs straks voor je gezicht vallen. Daarna verdeelt ze een klein deel van haar haar, als een vierkant.

2. Ze vlecht dat gedeelte van haar haar. Dit doet ze naar achter, zodat het mooi blijft zitten en er geen “hobbels” ontstaan.

3. Daarna verdeelt ze nog een vierkant achter het eerste gedeelte. Vervolgens maakt ze van deze twee gedeeltes een staart en haalt deze er maar half doorheen. Laat de bun zo zitten, hierdoor creëer je de mushroom bun.

4. Herhaal deze stappen aan de andere kant en laat je bangs voor je gezicht vallen. En voilà, de funky 90’s inspired haarstijl is klaar!

Wij gaan het zeker proberen jij ook?

‘Anti blow-dry’ haar is de haartrend die je wilt proberen