Metro
Metro Life 19 jan 2024
Leestijd: 1 minuut

Ben jij helemaal klaar met de kou en sneeuw? Maandag mogelijk warmste januari ooit

De winterse buien tierden afgelopen week welig in ons land. Ben je die inmiddels spuugzat? Houd dan nog heel eventjes vol, want er komt een ander weerbeeld aan.

Warmste januaridag ooit?!

Vandaag is het nog vrij koud, zegt Weeronline. In de ochtend trokken er zelfs enkele sneeuwbuien over het land. Maar in de loop van de ochtend werd het droog en verscheen het zonnetje. De temperaturen lopen in de middag op van 2 tot 5 graden. Ook vanavond blijft het droog. In de nacht wordt het wel een tikje koud en koelt het onder een heldere sterrenhemel af naar enkele graden onder nul op veel plekken.

Maandag wordt het zelfs nog warmer: 10 tot 12 graden. Het zou zomaar eens de warmste 22 januari ooit gemeten kunnen worden. Toch is het niet het perfecte weer om eropuit te trekken, want het wordt heel onstuimig. Er staat een krachtige tot stormachtige wind en er zou zelfs een storm over sommige plekken kunnen trekken. Er kunnen windstoten tot maar liefst 110 km/uur voorkomen.

 

In de dagen erna blijft het zacht, maar onstuimig. Door de stevige wind kunnen buien voorkomen, maar de temperaturen blijven wel hoog. Overdag is dat tussen de 8 en 12 graden en ook in de nachten blijft het boven nul. Richting volgend weekend neemt de kans op regen af.