Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love & Seks 1 feb 2018
Leestijd: 3 minuten

Mannendossier: Wat mannen over vrouwen moéten weten, geschreven door een man (amen!)

Volg je ‘m nog? Er was eens een man die alle andere mannen een wijze les over vrouwen wilde bijbrengen. En terecht. Als vrouw vragen wij ons vaak af of mannen nu echt van Mars komen en wij van Venus. Één ding is zeker: we snappen elkaar lang niet altijd. Als mannen dit lijstje eens goed zouden inprenten, kunnen we een stuk gemakkelijker met ze leven. Applaus voor de man die deze wijze uitspraken deed. Dit is wat wij mannen over vrouwen moeten weten:

1. Wat je ook doet. Kom niet onaangekondigd langs. Meisjes rennen ook rond in hun ondergoed dus je weet nooit in wat voor staat je ze aantreft.

2. Weiger niet haar kus in het bijzijn van je vrienden. Dit is namelijk niet lief en iedere reactie van je vrienden is vertaalde jaloezie.

3. Als je niet met haar naar bed bent geweest, zeg dan niet tegen je vrienden van wel.

4. Als je wel met haar naar bed bent geweest, zeg het dan ook niet tegen je vrienden.

5. De meeste vrouwen vinden het echt niet erg om de kosten 50/50 te splitten, maar ze praten er wel over met hun vriendinnen. En bedenk je dus dat als je je vriendin iedere keer de helft van rekening laat betalen, haar vriendinnen je waarschijnlijk gewoon best wel een beetje een eikel vinden.

6. Iedere vrouw moet op een bepaald moment drie dingen krijgen van jou: een knuffelbeest, een trui uit jouw kast en een mooie ring. Of het nou serieus is of niet.

7. Niet alle vrouwen eten als gewonde vogeltjes. Sterker nog, de meeste eten als walvissen.

8. Ga om de zoveel tijd met haar naar een chickflick. Of je het nu leuk vindt of niet, het gaat er voor haar om dat je mee gaat.

9. Wees niet bang haar aan te raken als je die behoefte voelt. Als ze met je uitgaat is ze echt wel geïnteresseerd en wil ze waarschijnlijk sowieso alleen maar in je armen liggen.

10. Ga niet awkward doen over haar ongesteldheid. Zij voelt zich echt al verschrikkelijk genoeg dus je kunt beter een beetje begripvol doen.

11. Zorg altijd dat ze veilig thuis komt. Breng haar naar huis tot aan haar deur. Kan je haar niet thuisbrengen? Bel haar dan altijd even of ze goed is thuisgekomen.

12. Als één of andere vent haar lastig valt, is het je plicht om haar te beschermen.

13. Ga niet vreemd. Ook al denk je dat je ermee wegkomt, vrouwen praten over alles. Met bijna iedereen. Ze komen erachter en dan ben je de sjaak.

14. Als je met een goede vriendin van je aan het praten bent, druk je vriendinnetje dan extra dicht tegen je aan.

15. Als ze je slaat, heb je het verdiend.

16. Wat jij ook doet, sla haar NOOIT.

17. Flirt niet met haar moeder of vrienden.

18. Als ze klaagt over dat iets zeer doet, wrijf er dan zachtjes over of ze er nou om vraagt of niet.

19. Meisjes zijn breekbaar. Zelfs als jullie stoeien zorg je dat je áltijd voorzichtig met haar bent.

20. Mis nooit een mogelijkheid om haar te vertellen hoe mooi ze is.