Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 31 jan 2018
Leestijd: 3 minuten

Voor het meisje waar hij nooit écht voor kiest

Hoe vaak is het je wel niet overkomen dat je wacht op een man? Tot hij belt. Tot hij appt. Tot hij wél klaar is voor een relatie. Maar dat is hij niet. Althans niet met jou. Dit is voor het meisje waar hij nooit echt voor kiest.
Hij houdt je aan het lijntje, tot je het niet meer trekt. Of tot hij een andere optie heeft.

Hij is niet klaar voor een relatie, zegt ‘ie. Maar na jou is hij er ineens wel klaar voor. Hij lijkt genezen van het eeuwige-vrijgezellen-virus. Een maand nadat jullie over zijn, heeft hij een vriendin. Een echte vriendin. Eén waarmee hij binnen no time gaat samenwonen en de hele mikmak.

Na jou weet hij ineens dat zijn ex het toch was voor hem. Al die twijfels die hij eerder had over haar, heeft hij plots aan de kant geschoven. Ze gaan het weer proberen.

En hoe bijzonder het ook mag zijn dat jij een geneeskrachtige werking hebt op mannen, waardoor ze zich ineens wel willen settelen, het is gewoon klote. Want terwijl jij keer op keer je hart verliest, kiezen de mannen nooit echt voor jou.

Elke keer dat je een nieuwe man ontmoet, verliest je jezelf. Je wil niet verdrinken in de gevoelens, omdat je weet dat mannen je kwetsen. Maar tegelijkertijd is het best lekker om kopje onder te gaan. Om je over te geven. Om je mee te laten voeren.

Tot hij je weer met beide benen op het land zet. En zegt dat het niet gaat werken. Hij is er niet klaar voor. Bla bla.

Maar even later is hij ineens bij een ander ingetrokken.

Hoe kan het dat je altijd mannen ontmoet die iets hebben? Een ex. Bindingsangst. De wens om gewoon wat in de rondte te seksen.

Het ligt aan de mannen. Natuurlijk. Maar als je goed nadenkt, dan was het misschien van het begin af aan al wel duidelijk dat jullie fling nergens toe zou leiden. Als je heel eerlijk bent, had hij dan niet in het begin al aangegeven dat hij niet klaar was voor een relatie? Dat hij nog met zijn ex in zijn hoofd zat? Of dat hij je wel leuk vond, maar dat jullie gewoon niet een 100 procent match waren?

Misschien wilde je het niet zien. Omdat je gewoon zo graag wilde dat het zou werken.

Maar weet je wat? Door met hem om te blijven gaan, neem je genoegen met minder in een relatie. En dat mag je nooit doen. Misschien denk je dat je niet meer waard bent. Dat je het niet écht verdient om gelukkig te zijn in de liefde. Maar geloof ons, jij bent het waard.

Zet jezelf op de eerste plaats. En dan zal duidelijk worden dat het soort mannen waar je als een blok voor valt, niet het soort mannen zijn waar je mee wil zijn.

Diep in je hart weet je best dat hij niet goed voor je is. En dat voor jezelf kiezen de enige uitweg is uit deze cyclus met mannen.

Want de mannen kiezen dan misschien niet echt voor je, zorg dat jij wel echt voor jezelf kiest. Probeer het. Hou van jezelf. En alles zal op z’n plek vallen. Beloofd.