Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love & Seks 28 sep 2015
Leestijd: 5 minuten

Mannendossier: 6 x hoe jij weet dat jij hét bent voor hem

Je hebt een man aan de haak geslagen en jullie zijn al een tijdje aan het daten. Als je wakker wordt naast hem maakt je hart een sprongetje van geluk en als hij je ‘s avonds ophaalt om een hapje te gaan eten zweef je op een roze wolk. Hij is perfect. Maar stiekem twijfel je of hij wel net zo happy is. Hoe weet je nou dat hij ook echt bij jou wil blijven en dit sprookje niet tijdelijk is? In het Mannendossier van deze week vroegen we mannen daarom hoe wij vrouwen nou kunnen weten dat hij het serieus meent. Dat het niet leuk is voor een nachtje, of een maandje, maar dat het serious business is.

Begrijp ons niet verkeerd. Direct huisje, boompje, beestje is écht niet nodig. Maar we willen toch wel graag weten hoe we erachter kunnen komen of hij met zijn hele hart voor ons gaat. Gelukkig hebben we antwoorden en hoef je vanaf nu nooit meer te twijfelen. Je weet dat hij bij je wil blijven door de volgende zes dingen volgens hem:

1. We zijn oprecht geïnteresseerd in alles wat je doet

Een vrouw die voor we voor even hebben, daar zijn we vooral qua uiterlijk in geïnteresseerd. We hoeven niet te weten hoe je bent opgegroeid, waar je blij van wordt, of waarmee we je hart kunnen laten smelten. We willen het dan vooral oppervlakkig leuk hebben.

Maar op het moment dat we echt geïnteresseerd zijn in jou, zullen we vragen gaan stellen, naar je luisteren en alles in ons opnemen. We willen weten wat je dagelijks doet, waar je mee bezig bent, hoe we je hart kunnen laten glimlachen, waar je wel tegen kan, en waar vooral niet. Wat je lekker vindt en waar je van gaat schaterlachen.

We willen steeds meer en meer van je weten en kunnen geen genoeg van je krijgen. Het draait om de binnenkant, en niet eens meer zozeer om de buitenkant. Oké, een lekker lijf en mooie billen vinden we heus wel belangrijk. Maar als we langer bij iemand willen blijven zal de rest ook moeten kloppen.

2. We houden rekening met je

Als je leuk bent voor ‘erbij’ dan houden we geen rekening met je. Ben jij vrij en hebben wij vrienden die appen? Dan kunnen we je gerust cancellen zonder ons schuldig te voelen. Als jij voor ons hebt gekookt, en we hebben deadlines op werk dan gaan we gewoon door en komen we op het moment dat het ons uitkomt. Het klinkt hard maar het is wel de waarheid.

Als we echter gek op je zijn houden we rekening met je. We zijn dan geïnteresseerd hoe jouw week eruit ziet, en zorgen er wel voor dat we een plekje in die agenda veilig stellen zodat we je sowieso kunnen zien. We willen namelijk voorkomen dat de week al voorbij is voordat we de kans hebben gekregen om met jou te knuffelen, te vrijen en leuke dingen te doen.

3. We vinden het niet leuk als je weggaat

Ja dit klinkt heel vrouwelijk. Maar het is wel zo. Je merkt snel genoeg of we blij zijn als je weer weggaat of dat we het totaal niet leuk vinden. Dan zullen we er hoogst waarschijnlijk alles aan doen om je weer in bed te sleuren, je kleren uit te trekken, of je gewoon vast blijven houden terwijl jij schreeuwt dat je écht moet gaan.

Het is een gebaar van liefde. Een teken dat wij het leuker vinden om tijd door te brengen mét jou in plaats van zonder jou. En ondanks dat niemand 24/7 de rest van zijn of haar leven continu bij iemand in de buurt wil zijn, moeten we wel het gevoel hebben dat we bij jou willen zijn en blijven.

4. We zien je overal

Ook wij hebben van die belachelijk romantische gedachtes. Als we in de supermarkt zijn en we lopen langs de chocoladerepen dan grijpen we degene die jij zo lekker vindt. Bijna automatisch. Als we een liedje horen op de radio in de auto waarop we afgelopen weekend hebben gedanst komen de flashbacks ook terug. En als we met vrienden gaan eten in hetzelfde restaurant als waar we jou vorig weekend mee naartoe hebben genomen dan wensen we de hele tijd dat jij er was.

5. We denken als eerst aan jou

Als we opstaan zit jij in onze gedachte. We sturen je een berichtje als je niet naast ons ligt. We denken als eerst aan jou. Liefde gaat niet altijd makkelijk, maar we willen heus wel een avondje dronkenschap opgeven om bij jou te zijn als je ons nodig hebt.

Je hebt een streepje voor op anderen. Je bent altijd aanwezig in onze gedachtes. En dat zorgt ervoor dat je altijd omhoog popt op momenten dat we het soms zelf niet eens verwachten.

6. Als we moeite voor je doen

Misschien is dit wel één van de belangrijkste kenmerken. We moeten moeite willen doen om ervoor te gaan. Liefde komt niet vanzelf aanwaaien. Je zult ervoor moeten werken. En als je merkt dat wij meer willen doen dan iedere man ooit heeft gedaan, dan weet je dat we voor je gaan.

Het gaat niet eens altijd om de grote gebaren, maar juist ook om de kleine dingen. Zoals er voor je zijn, of je ophalen als het heel hard regent, of ons in allemaal bochten wringen om te komen kijken bij jouw optreden. Als we er zijn op de momenten waarop jij graag zou zien dat we er zijn, dan heb je ons niet koud gelaten.

Laatste advies: volg je intuïtie. Als je wil weten of wij mannen echt oprecht geïnteresseerd zijn in een toekomst met jou, dan weet je onderbuikgevoel dat ook echt wel. Ook al is het misschien soms moeilijk om eraan toe te geven als je het gevoel hebt dat het antwoord ‘nee’ is, het is alsnog het beste om te doen. Anders ga je tijd verspillen. En dat is het laatst wat je wil.