Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love & Seks 27 sep 2015
Leestijd: 3 minuten

WOA! 9 x gouden tips om de hele dag op hakken te lopen zonder pijn

We hebben er vaak een haat liefde verhouding mee: hakken. We vinden ze aan de ene kant natuurlijk prachtig. Je benen lijken langer, je staat mooier, je loopt mooier en bijna elke man is er gek op. Genoeg reden dus om ze vooral héél vaak te dragen, toch? Helaas zijn ze vaak niet zo comfortabel en twijfelen we ook of we dat ene paar hakken wel zullen aantrekken. Je weet namelijk zeker dat je de hele avond zere voeten zult hebben. Met deze negen tips echter niet, en kun je eindelijk gewoon genieten van je hakken.

1. Kies het juiste paar

Het begint allemaal bij het juiste paar kiezen, en ook om hier de tijd voor te nemen. Het beste is om verschillende ‘soorten’ hakken te passen zodat je ontdekt wat het beste bij jouw voet past. Let op dat tijdens een dagje shoppen je voeten vaak opzwellen. Pas daarom hakken op het moment dat je voeten in ‘normale staat’ zijn.

2. Tape

Ja veel modellen gebruiken deze truc en wie weet ook wel andere getrainde hakkenlopers. Tape je middelste en vierde teen aan elkaar vast. Zo blijk je namelijk een stuk gemakkelijker op hakken te kunnen lopen. Kies trouwens wel voor medische tape in plaats van ducktape.

3. Verzorg je voeten goed

Veel vrouwen ontwikkelen lagen eelt door het continu dragen van hakken. Uiteindelijk krijg je last van je ruwe voeten en ontstaan er kleine scheurtjes in die gemeen pijn kunnen doen. Ga regelmatig naar de pedicure of doe het natuurlijk zelf. Eelt verwijderen, nagels knippen en insmeren en klaar is kees. Clarisonic heeft een geweldig apparaat waarmee je ontzettend zachte voetjes houdt, genaamd Pedi. Aanrader.

4. Kies voor hakken met enkelbandjes

Ga jij voor geen goud op lage, of bredere hakken lopen? Kies dan voor een stiletto hak mét een enkelbandje. Door het enkelbandje blijf je stabieler in je hakken staan en heb je net iets meer stevigheid. En het fijne is dat hakken met enkelbandjes momenteel helemaal hot zijn.

5. Inlopen

Ja dit geldt bijna voor elk paar schoenen dat je aanschaft behalve voor je pantoffels. Heb je een paar onmogelijke hakken gekocht? Draag ze eerst thuis om ze alvast in te lopen. Of je nou aan het stofzuigen, opruimen of gewoon televisie aan het kijken bent, het helpt om ze naar jouw voeten te vormen.

6. Zooltjes

Ja inlegzooltjes zijn ook ideaal voor bij je hakken. Helaas wordt dit nog niet zo vaak verteld bij je aankoop. Inlegzooltjes verminderen namelijk de drukpunten op je voet. Denk bijvoorbeeld aan de bal van je voet. Daar kun je ontzettend last van hebben. Door inlegzooltjes verminder je dit.

7. Blarenpleisters

Een eeuwenoude tip, maar het werkt geweldig. Plak blarenpleisters op de plekken waar je normaal gesproken blaren zou krijgen. Bijvoorbeeld op je hak en aan de zijkant van je grote teen. Zo voorkom je een hoop ellende aan het einde van de avond en blijven je voeten heel.

8. Kies geen puntschoenen

We weten het, ze zijn nu helemaal hot maar niets pijnlijker dan hakken met een puntneus. Kies eerder voor een peeptoe, net zo elegant en een stuk liever voor je tenen.

9. Kies af en toe wedges of een dikkere hak

Ben jij net type dat geen énkele dag zonder hakken de deur uit wilt? Kies dan door de weeks voor een paar comfortabele hakken. Bijvoorbeeld wedges of een schoen met een dikkere hak. Zo zijn je voeten genoeg uitgerust voor een weekendje stiletto’s tot de max.

Ben jij dol op hakken maar ook een tall girl?

Genoeg redenen om wél gewoon die hakken aan te trekken. Wedden dat ze vragen of je model bent? *gniffel* Lees meer door op de foto te klikken: