Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 26 sep 2015
Leestijd: 3 minuten

De top 6 backstage foundations van visagisten

We vragen het ons vaak genoeg af. Hoe zien die modellen er toch altijd zo fantastisch uit op de catwalk? Natuurlijk, de dames in kwestie verzorgen zich goed, eten vaak akelig gezond en sporten veel. En die perfecte huidjes maken ons maar wat jaloers. We mogen echter niet vergeten dat ook veel van die ogende perfectie uit fijne potjes komt. Beautify pluisde het internet af en ging zelf backstage om te kijken van welke foundations de make-up artiesten nu helemaal wild zijn. Bekijk hier de top 6 backstage foundations: [one_half][/one_half][one_half_last]M.A.C – Face & Body
M.A.C Face & Body is een van de meest gebruikte en bekendste foundations die we achter de schermen hebben gezien. Hij is natuurlijk ook multifunctioneel, aangezien je hem zowel voor het gezicht als voor de hals en het decolleté kunt gebruiken. Je kunt deze foundation het beste opbrengen met je vingers of met hun speciale foundationkwast. De foundation is niet súper dekkend maar geeft een prachtige finish. Waarom is deze foundation zo geliefd onder de make-up artiesten? Omdat hij niet in de poriën en fijne lijntjes kruipt, maar als het ware een tweede laagje op de huid creëert. Een foundation die we kunnen aanraden.
[/one_half_last]

[one_half][/one_half][one_half_last]Ellis Faas – Skin Veil
Ook Ellis Faas zien we backstage vaak terug. Het mooie aan deze foundation is dat je er heel bewust voor kan kiezen of je hem compleet wil laten dekken, of slechts een dun laagje prefereert. Met je vingers breng je een dun laagje aan, met een foundationkwast een dekkende. Ook deze foundation zakt niet in de huid en laat de poriën met rust. Het is een foundation die gewéldig gaat met foto’s, dus mocht je binnenkort een shoot hebben.. Een echte must om eens uit te proberen.
[/one_half_last]

[one_half][/one_half][one_half_last]
NARS – Sheer Glow Foundation
De Sheer Glow foundation van NARS is geschikt voor de normale huid en geeft een sateine finish. Het fijne aan NARS is dat het goed blijft zitten over de gehele dag. Hevige dekking geeft hij echter niet. Mocht je dus opzoek zijn naar iets wat vlekjes of pukkeltjes verbergt, dan raden we je aan een andere foundation te gebruiken.
[/one_half_last]

[one_half][/one_half][one_half_last]L’Oreal – True Match
De True Match foundation is een absolute lieveling, zowel achter de schermen als op de Beautify redactie. Het is een vrij dunne foundation, maar hij dekt als geen ander. Hij valt niet op en is ook nog eens betaalbaar. Inderdaad, we zijn redelijk fan. Wel is hij snel zichtbaar op een droge huid, en daarom is het wel een aanrader het te gebruiken in combinatie met een goede crème of serum.
[/one_half_last]

[one_half][/one_half][one_half_last]Urban Decay – NAKED Skin Liquid
Deze foundation is helaas niet in Nederland verkrijgbaar, maar ligt toch vaak in de make-upkoffers van de grote visagisten. Ook deze foundation staat bekend om zijn lange houdbaarheid en egale effect. Hij droogt tien minuten nadat je hem aanbrengt netjes op en je voelt hem niet zitten op de huid. Vandaar de naam, naked. Mocht je nog eens in Parijs zijn, dan is het het proberen (en misschien aanschaffen) zeker waard.
[/one_half_last]

[one_half][/one_half][one_half_last]Make-up For Ever – High Defenition Foundation
Ook deze foundation is fantastisch voor wanneer je van een natuurlijke finish houdt en toch veel dekking. Hij valt goed te blenden maar blijft daarna ook netjes op de huid zitten. Ook deze foundation is uiterst geschikt voor op de foto en staat ook zeker hoog op ons lijstje.
[/one_half_last]