Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love & Seks 22 sep 2015
Leestijd: 3 minuten

Wat vrouwen écht willen: 12 x wat de perfecte gentleman doet

Ze zijn zeldzaam maar ze zijn er zeker nog, de welgemanierde mannen die ons het hof maken. En wat hebben die mannen het eigenlijk toch makkelijk in het leven. Ze hoeven maar één, voor hun, hele normale gewoonte uit te voeren en wij zwijmelen helemaal weg. ‘A real gentleman won’t persuade you with his words, he will reassure you with his actions.’ Een quote naar ons hart. En de volgende galante acties passen helemaal bij de perfecte gentleman die wij voor ogen hebben:

1. De deur open houden

Dit is regel nummer één. Zo’n kleine moeite en het is zo charmant, je voelt je echt een vrouw.

2. Je stoel aanschuiven

En wat voel jij je de prinses als hij dat in een restaurant doet. Zo trots als een pauw kijk je naar de andere dames die allemaal verbaasd kijken. Vast en zeker dat hun hubby dat niet deed.

3. Je jas aan doen

Dit gebeurt hoogstwaarschijnlijk in hetzelfde restaurant. Ja, een gentleman verzwakt op geen enkel moment. Hij start de avond als een gentleman en eindigt deze ook zo.

4. Hij geeft zijn trui als jij het koud hebt

En hij vraagt dit niet maar doet het gewoon, hij wil namelijk oprecht dat jij het niet meer koud hebt en laat je geen keus. Wat een man.

5. Hij tilt je als je zere voeten hebt door je hakken

Kilometers ver als het nodig is. Hij wil absoluut niet dat jouw poezelige voetjes pijn gaan doen.

6. Hij laat je voelen alsof jij the only girl in the world bent

Ja, jij brult ook mee met dat nummer van Rihanna. Je voelt je gewoon zo ontzettend goed als je écht voelt dat jij de enige bent voor hem. Het ultieme gevoel van waardering.

7. Een gentleman betaalt altijd de rekening zonder daar ook maar een seconde over te twijfelen

Het is nou echt niet zo dat wij te beroerd zijn om te betalen maar we vinden het toch wel heel galant en mannelijk als hij zonder twijfel betaalt. Uiteraard laat hij ook niet de rekening aan jou zien. Een echte gentleman loopt niet te koop met zijn financiële situatie.

8. Een gentleman maakt alleen een complimentje als hij het echt meent

Als hij zegt dat je haar mooi zit dan meent hij dit uit de grond van zijn hart. Een complimentje is ook alleen leuk als het gemeend is. Vaak maakt een gentleman ook de leukste complimentjes, over dingen die en ander niet ‘ziet’.

9. Een gentleman draagt al je tassen behalve je handtas (tenzij het nodig is)

Hij zal altijd zware tassen van je overnemen, ook je koffer. Van je handtas blijft hij af, dat is namelijk een stukje van je vrouwelijkheid en of look. Plus, hij heeft geleerd dat hij niet zomaar in een handtas van een vrouw mag kijken.

10. Een gentleman is attent en geeft je op gepaste momenten een cadeau als er iets te vieren is

Hij geeft je cadeaus op waardevolle momenten. Bijvoorbeeld als je succes behaald met je werk maar ook als je die afspraak in het ziekenhuis hebt waar je zo tegen opkijkt. Hij laat zien dat hij echt aan je denkt en je geen cadeaus geeft om je maar tevreden te houden. Hij geniet van het verwennen.

11. Een gentleman weet je altijd te verrassen met bijzondere uitjes

Hij neemt je geheel onverwachts mee naar die bijzonder expositie waar je het ooit een keer tussen neus en lippen over hebt gehad. Of naar die ene stad die hem aan jou doet denken.

12. Een gentleman respecteert je vrienden en familie

Hij zal nooit een verkeerd woord spreken over de mensen die jou dierbaar zijn. Hij vindt het belangrijk dat je tijd in ze steekt en waardeert je liefde voor hen. Hij doet er ook moeite voor om belangrijke mensen in jouw leven te ontmoeten en attent voor ze te zijn.