Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Gezondheid 23 jun 2015
Leestijd: 2 minuten

7 x waarom je als lange dame écht wel hakken mag dragen en daar verder niemand iets over heeft te zeggen

Lange vrouwen verkeren altijd in het nadeel wat betreft hakken. Ze trekken één keer een mooi paar aan onder een jurk voor een feestje en zijn meteen langer dan de meeste mannen. Maar is dat eigenlijk wel zo erg? Wat ons betreft niet. Lange dames mogen bijzonder trots zijn op hun lengte en dan ook om de volgende redenen gewoon hakken dragen, al is het iedere dag. Long legs rock:

1. Omdat je simpelweg ook gewoon het recht hebt om hakken te dragen

Waarom zouden alleen kleine meisjes hakken mogen dragen? Omdat ze dan op de ideale hoogte zouden zijn om met mannen te praten? How about no. Dat die mannen nu zo lang zijn is niet jouw probleem. Jij hebt hetzelfde recht als die minimeisjes, dus trekt gewoon met hetzelfde recht die hakken aan.

2. Omdat ook jij je sexy wil voelen

Vrouwen op hakken zijn nu eenmaal sexy. Of dat nu lange, korte, dikke of dunne meisjes zijn. Hakken maken iedere vrouw nog vrouwelijker en jij wil je als lange tante gewoon sexy voelen. Simpel als dat.

3. Omdat lang zijn mooi is

Modellen moeten niet voor niets lang zijn. Lengte heeft iets betoverends, iets magisch. We ogen sterk. Trots. Hoe langer, hoe beter dus eigenlijk (sorry mini’s).

4. Omdat iedereen waarschijnlijk gaat vragen of je model bent

‘Nee, maar toch bedankt’. Het wordt gelukkig nooit oud, dat compliment.

5. Omdat je zelfverzekerd bent

Jij bent blij met jezelf en dus ook met je lengte. En zolang je je goed in je vel voelt zitten, moeten die hakken er gewoon bij kunnen. Benadruk het feit dat jij je zelfverzekerd voelt. Iedereen doet het, dus waarom jij niet?

6. Omdat het je niets kan schelen wat anderen vinden

Het is jouw lichaam en jouw lengte. Kan het jou wat schelen dat anderen je te lang vinden. Is het jouw probleem? Nee. Jij mag trots zijn op je lengte en het showen ook.

7. Omdat als een man jou zo te intimiderend vindt, hij het toch niet waard is

Laten we eerlijk wezen, vrouwen zijn vaak niet eens het probleem. Mannen komen echter nogal snel op je af met de openingszin: ‘Wow, wat ben jij lang’. Nouja, openingszin, wat voor openingszin is dat nou? Alsof je het zelf nog niet had opgemerkt. De mannen die je maar eng en raar vinden omdat je zo lang bent zijn het niet waard. Echt niet.