Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Huidverzorging 25 feb 2022
Leestijd: 3 minuten

Eindelijk antwoord op de vraag: ‘Moet ik mijn gezicht wassen na een het gebruik van een maskertje?’

Een kleimasker, oogmasker, sheet masker, moddermasker, nachtmasker, crèmemasker en magnetisch masker.. het houdt niet op. Er is zó veel keuze! Grote kans dat je ze nog niet allemaal hebt uitgeprobeerd. Door de hoeveelheid aan keuze zie je soms de bomen door het bos ook niet meer. Welke maskers zijn goed en moet je ze nou wel of niet afwassen?

Allemaal vragen die we voor je gaan beantwoorden.

Masker

Gezichtsmasker worden vaak gebruik in een huidverzorgingsroutine. Maskers helpen bij het verwijderen van vuil en absorberen overtollig talg. Als je een masker vaak gebruikt verminderd het ook dode huidcellen. Hierdoor blijft je huid langer schoon en raken je poriën dus minder snel verstopt. Gezichtsmaskers zijn er in vele soorten en maten. Soms is het dus ingewikkeld om te weten welke waar voor werkt en hoe je ze gebruikt. Wij gaan je helpen!

Kleimasker

Een kleimasker helpt om je poriën schoon te houden. Het verminderd ook onzuiverheden. Een kleimasker moet je vaak 10-15 minuten laten drogen. Het masker is een soort dikke crème en droogt op de huid en moet dus afgewassen worden. Gebruik een washandje en was het met warm water af en doe daarna een hydraterende crème op.

Sheet masker

Een sheet masker helpt om je huid te hydrateren. Heb je een feestje en wil je een stralende huid? Doe dan voordat je je make-up doet, een sheet masker op. Sheet maskers bestaan uit een soort serum dat de huid van vocht voorziet. Breng het masker aan op een schone en droge huid en laat het 15-20 minuten intrekken. Haal de sheet daarna van je hoofd af en wrijf het overblijvende serum in. Was je gezicht daarna dus niet! Sheet maskers zijn totaal niet milieuvriendelijk maar vind je zo’n masker wel heel fijn? Koop dan een herbruikbare variant.

Moddermasker

Een moddermasker helpt om de huid te genezen. Bij een moddermasker is het heel belangrijk om hem goed af te wassen, gebruik hierbij bijvoorbeeld een washandje. Hoelang je het op houdt, hangt af van de gevoeligheid van je huid. Houd hem in ieder geval niet langer dan 15 minuten op je gezicht. Na het afwassen moet je een hydraterende crème opsmeren.

Nachtmasker

Een nachtmasker helpt ‘s nachts de huid goed gehydrateerd te houden. Het is een dikke crème die vocht de huid inbrengt. Ze werken ‘s nachts en moeten ‘s ochtends ingewreven of afgewassen worden. Afwassen is het beste, doe daarna een dagcrème met SPF op en je bent klaar om te gaan.

Crèmemasker

Een crèmemasker is een lastig geval, hij werkt namelijk niet bij alle huidtypes en het verschilt per soort welke instructies je moet volgen. Een crèmemasker hydrateert de huid. Meestal moeten ze na 15-20 minuten worden afgewassen, maar als je een hele droge droge huid hebt kun je uren en zelfs ‘s nachts een dun laagje laten zitten. Test het product voor gebruik wel kort, laat het dus niet gelijk een hele nacht opzitten. Dit product kan namelijk de poriën van sommige huidtypes flink verstoppen.

Oogmasker

Een oogmasker is te vergelijken met een sheet masker. Het bestaat namelijk ook uit een serum en dit hoef je niet af te wassen. Je kan ze ‘s ochtends voor je make-up of ‘s avonds voor het slapen gaan gebruiken. Ook oogmaskers zijn totaal niet milieuvriendelijk maar gelukkig zijn ook hier herbruikbare varianten van te koop.

Magnetisch masker

Van een magnetisch masker heb je misschien nog nooit gehoord, maar een tijdje terug was het gebruik van dit masker een grote trend. Magnetische maskers hoef je na gebruik niet af te spoelen. Je smeert een masker met ijzerdeeltjes erin op, vervolgens gebruik je een magneet om het masker te verwijderen. Het masker is bedoeld om het vochtbalans van je huid te herstellen.

Kortom: bij alle maskers die je smeert was je je gezicht, bij alle maskers die je op je huid legt hoef je je gezicht NIET te wassen.

Onrustige huid? Déze 5 maskers verkleinen je grove poriën