Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love & Seks 16 dec 2018
Leestijd: 2 minuten

Waarom meisjes met brillen hotter dan wie dan ook zijn

Vroeger baalde je als je een bril moest. Daar liep je dan met een kinderachtige bril op je neus, dikke jampotglazen en als je pech had ook nog zo’n koortje die papa en mama verplichtten omdat je anders je bril zou kwijtraken. Great. Dat soort brillen werden ook gezien als onaantrekkelijk. Als je bepaald of je iemand aantrekkelijk vindt of niet, kijken mensen vaak als eerste naar de ogen. Als dat zicht wordt geblokkeerd door dikke jampotglazen, is het niet zo gek te constateren dat je inderdaad daarmee minder aantrekkelijk was. Maar dat is allemaal verleden tijd. Een bril is hotter dan ooit, en het maakt je aantrekkelijk en begeerlijk:

Iedere man fantaseert over een vrouw met een bril

Of het nou zijn lerares is waarbij ‘ie op het matje geroepen wilde worden, of later zijn secretaresse, iedere man heeft zo’n droom gehad. En daarin gaat dat zwarte brilletje een stukje naar beneden op haar neus, kijkt ze eroverheen en werpt ze een stoute blik op hem voordat ze hem ‘op het matje roept’. Cliché maar waar.

Je geeft je persoonlijkheid extra kracht

Puur gekeken naar de glazen, is er geen barrière in hoe aantrekkelijk iemand wordt gevonden. Bewezen uit onderzoek. Hiep hiep hoera. De glazen fungeren niet daadwerkelijk als een soort muur tussen jou en hem. En het frame van je bril kan juist een uitdrukking van je persoonlijkheid zijn. Kies wie je wil zijn, maak een bold statement met een dik zwart frame of kies voor kleur om de vrolijke jij goed op de kaart te zetten.

Een bril dragen

Je eerste indruk? Professioneel en recht door zee

Je komt binnen en je maakt direct een geweldige indruk. Alleen al door je bril. Je staat er, je wordt serieus genomen. Ook als je een hele boardroom met mannen hoort te overtuigen. En toevallig zijn die eigenschappen nou juist de reden dat mannen fantaseren over leraressen of secretaresses. Ze hebben een bepaald soort professionaliteit en macht. Ondanks dat ze niet direct de hoogste functie op de carrièreladder vervullen, ze kunnen je maken of breken. En dat is een absolute turn on.

Je komt onschuldig over

Op één of andere manier kom jij als brildragend meisje onschuldig over. En mannen zijn altijd benieuwd of de uitdrukking ‘stille wateren diepe gronden’ opgaat. Ze zullen geïntrigeerd door je zijn, nieuwsgierig om jou te ontdekken en je wordt interessanter bevonden dan je vriendinnetje die voor contactlenzen heeft gekozen (of geen bril nodig heeft).

Voor alle meisjes die nog halfblind rondlopen omdat ze geen bril willen, be hot.