Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love & Seks 9 nov 2015
Leestijd: 4 minuten

Met deze test kom je er snel genoeg achter of hij het serieus meent of jou als speeltje gebruikt

Nog niet zo lang geleden ontmoette je hem. En sindsdien ben je met hem bezig in je hoofd. Hij is leuk, meer dan leuk. Inmiddels zijn jullie een paar dates verder en naast dat ene wijntje en dinertje heb je hem ook al een keer ‘s ochtends in je bed gevonden. Jij smelt weg, maar wil hij wel hetzelfde? Geen enkele vrouw wil een speeltje zijn voor erbij. Ook al roepen we heel hard dat we nog geen relatie willen (en soms is dat echt zo), alsnog willen we nóóit alleen een speeltje zijn. Als je wat met iemand aan het opbouwen bent, of het nou wel of geen relatie is, dan wil je niet dat er spelletjes worden gespeeld.

Je wil niet dat wanneer hij het bed met jou deelt, hij dat ook nog doet met vijf anderen. Je wil niet dat wanneer hij jou ondeugende berichtjes stuurt, hij dat tegelijkertijd ook naar iemand anders stuurt. Je wil dat hij zich focust op jou. En terecht. Maar hoé kan je nou weten of hij een groot spel met je speelt of echt respect voor je heeft? Gelukkig is dat simpeler dan je denkt.

Volgens Karen & Kristy (The Ambrose Girls) hoef je je alleen maar af te vragen wat er door je heen gaat als je zes uur lang overdag niets van hem hoort. Stel jezelf de vraag: ‘Wat voel ik en wat denk ik als hij zes uur lang niets laat horen?’ Wat nou als hij zes uur lang spoorloos is verdwenen overdag (oftewel slapen is onmogelijk), wat schiet er dan door je hoofd?

Denk je dat hij niet meer geïnteresseerd is? Dat hij een ander leuker vindt? Heb je het idee dat hij dingen achter je rug om doet? Ben je bang dat hij nooit meer een berichtje zal sturen? Ben je bang dat hij een ander heeft ontmoet?

Krijg je pijn in je buik? Ben je continu je telefoon aan het checken? Raadpleeg je je vriendinnen wat je moet doen? Stuur je berichtjes met ‘hallo?’ of ‘waar blijf je’ of een andere vraag om maar antwoord te krijgen? Denk je de hele tijd aan hem en vind je het moeilijk om je te concentreren?

Als je (bijna) alle vragen met ja kan beantwoorden moéten de alarmbellen gaan rinkelen. Besef je dan heel goed dat dit niet oké is. Een man die jou respecteert, die jouw tijd en liefde waard is, daar zou je je nooit zo bij voelen na zes uur radiostilte. Van de man die aan je zij staat, en die gek op jou is, weet je dat hij voor die zes uur radiostilte een goede reden heeft.

Je zou je absoluut geen zorgen maken en zeker weten dat hij zich wel weer meldt. Hij is vast druk op het werk, onderweg ergens naartoe, of misschien is zijn batterij wel op. Maar als je date met een man die het meent, krijg je nooit buikpijn na een paar uur zonder contact. Je zou hem al zeker nooit verdenken van een andere vrouw, en je zou nooit een onzeker gevoel hebben.

Het is toch te belachelijk voor woorden dat je je zo moet voelen bij de man die een spel met je speelt? Jij wil met hem groeien. Ontdekken of het iets tussen jullie kan worden. Of er iets ‘echts’ kan ontstaan. En ondertussen ben je iedere keer bang als je niets hoort. Dat is geen basis. En de basis die jullie proberen op te bouwen is nou juist de fundering van een relatie. En die hoort ijzersterk en liefdevol te zijn.

Als het nu al zo begint, met zweethandjes, hartkloppingen en pijn in je buik en hart, hoe moet het dan ooit goedkomen? Als hij het echt meent voel je dat. Dan heb je een goede reden om te blijven. Maar als jij op alle vragen die we hierboven stelden na zes uur radiostilte ‘ja’ beantwoord, ga dan weg. Ga op zoek naar de man waarbij je niet met wanhoop op een berichtje zit te wachten, maar de man waarbij je een glimlach krijgt als hij na zes uur stuurt dat hij zin heeft om je weer te zien. Want dat verdien je.