Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Gezondheid 11 nov 2015
Leestijd: 2 minuten

Dit is de reden dat lange vrouwen met kleine voeten zo woest aantrekkelijk zijn

We willen het liefst allemaal poezelige kleine voetjes hebben. Maar niet iedereen is hiermee gezegend. Maar ben jij toevallig wel de gelukkige en ben je zowel lang én heb je kleine voeten? Dan word je door mannen als het aantrekkelijkst gezien. Winning .

Lange vrouwen met kleine voeten hebben een mooier koppie

Amerikaanse wetenschappers deden onderzoek naar de relatie tussen de schoenmaat van de vrouw en haar lichaamslengte. Uit het onderzoek bleek dat lange vrouwen met kleine voeten in de ogen van mannen een bovengemiddeld aantrekkelijk gezicht hebben. Zo werden de gezichten van vrouwen met een relatief kleine schoenmaat door mannen vaak betiteld als ‘mooier’ en ‘vrouwelijker’ dan de gezichten van vrouwen met grotere voeten. Maar wat bleek? Het gaat mannen niet per se gaat om de grootte van haar voeten. Kleine voeten worden vaak in verband gebracht met een fijner en slanker gebouwd lichaam.

Het onderzoek

De onderzoekers hebben onder meer de hand- en voetlengte van 60 vrouwelijke studentes gemeten in verhouding tot hun lichaamslengte. De gezichten van de acht vrouwen met de kleinste voeten in relatie tot hun lichaam werden samengevoegd. En daar werd uiteindelijk één compositiefoto van gemaakt.

Ditzelfde deden ze bij de acht vrouwen met de grootste voeten in relatie tot hun lichaam. Ook hun gezichten werden samengevoegd en daar werd uiteindelijk één compositiefoto van gemaakt.

De twee compositiefoto’s, één van de uiteindelijke vrouw met de kleine voeten en de compositiefoto van de vrouw met de grootste voeten werden voorgelegd aan de mannen. De mannen vonden de compositiefoto van het gezicht van de vrouw met de kleine voeten aantrekkelijker dan de compositiefoto van het gezicht van de vrouw met de grote voeten.

Kleine voeten is een teken van een gezonde jeugd

Volgens hoofdonderzoeker Jeremy Atkinson zijn kleine voeten bij vrouwen een teken van een gezonde jeugd. Vrouwen die in hun jeugd een slechte voeding kregen of onder veel stress te leden hadden in hun kinderjaren komen over het algemeen eerder in de puberteit. En zoals we al wisten, zodra je in de puberteit komt, is je groeispurt zo goed als afgelopen. Waardoor ze uiteindelijk een wat gezetter, kleiner figuur ontwikkelden met relatief grote voeten en handen. De vrouwen die geen stress en slechte voeding in hun jeugd hebben gehad groeien langer door. De vrouwen worden ook minder vroeg ongesteld waardoor ze langer doorgroeien.

Heb jij van die poezelige kleine voetjes maar ook een modellenlengte? Wees dan maar heel blij. Want niet alleen is dat bloedmooi, want volgens dit onderzoek heb jij ook een koppie waar mannen van houden.

LEES OOK: 14 x dingen die je lange vrouwen nooit zal horen zeggen