Emma Toussain
Emma Toussain Lifestyle 8 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Deze muzieknummers schreeuwen girlpower én vertellen je gelijk hoe je een vrouw in het zonnetje kan zetten

Vandaag is het internationale vrouwendag en daarom spammen we je met de leukste artikelen over dit onderwerp. Een dag waarop we stilstaan bij de groei die we iedere dag doormaken. Het is de perfecte dag om onszelf in het zonnetje te zetten! Hoe kan je dat nou beter doen met fijne uplifting muziek én iets leuks voor jezelf?

Deze muzieknummers schreeuwen girlpower én vertellen je gelijk hoe je een vrouw in het zonnetje kan zetten

Of jezelf natuurlijk, dat mag altijd. Graag zelfs.

‘Goldfinger’ (Shirley Bassey, 1965)

Edelmetalen spreken al eeuwen tot de verbeelding, met goud als meest gewilde soort. En gouden sieraden helemaal. Het is het perfecte cadeau voor jezelf of die ene vrouw in je leven die je zo waardeert. Onze tip: bekijk de Never-Ending-collectie van Anna+Nina. Deze bestaat uit een selectie sieraden die je hele leven lang mee- en omgaan! Ze worden namelijk ter plekke op maat gemaakt en de uiteinden worden aan elkaar gelast. Onvergetelijk om jezelf cadeau te doen, maar ook om samen met je moeder, vriendin, tante of dochter te ervaren. Koop hier je Never-Ending-voucher en maak gelijk een afspraak.

‘Ik hou van mij’ (Tabitha, 2020)

‘Ik hou van mij, want wie van zichzelf houdt, die geeft pas echt iets kostbaars, als hij ik hou van jou, tegen een ander zegt’. Het is zo belangrijk om van jezelf te houden en goed voor jezelf te zorgen. Op Internationale Vrouwendag staan ze bij het Limburgse Thermae 2000 klaar om alle powervrouwen, moeders, (schoon)zussen en hardwerkende carrièretijgers in de watten te leggen. Klap je laptop dicht, zet een streep door alle afspraken en maak tijd voor jezelf. Geniet van een vijftigminuten-durende wellnessbehandeling en krijg gratis toegang tot de spa. Hou van jezelf en maak er een gezellige girls trip van. Klik hier voor meer informatie.

‘Kings & Queens’ (Ava Max, 2020)

Bij hotel en restaurant (mét Michelinster!) FRANQ in Antwerpen weten ze hoe ze koninginnen in de watten moeten leggen. Al bij binnenkomst worden al je zintuigen verwend door het huisparfum, het prachtige interieur en het glas champagne dat je van het vriendelijke personeel krijgt. Je slaapt hier op de beste matrassen, fit for a queen. Dat vinden ze overigens bij het Britse koningshuis ook, dus je slaapt hier letterlijk als een royalty. En ’s ochtends ontbijt je prins prinsessenheerlijk in een zachte badjas op bed. Ontdek het restaurant en het hotel hier.

‘Girl on Fire’ (Alicia Keys, 2012)

Geen zin om de deur uit te gaan, maar wil je toch een kleine Internationale Vrouwendag-touch aan je dag geven? Pak een bak popcorn, schenk een lekker drankje in en relax. Kijk samen met jouw favoriete vrouw(en) echte girlpowerfilms, zoals Becoming. Deze documentaire is gebaseerd op de autobiografie van Michelle Obama waarin de former First Lady herself een intiem kijkje in haar leven geeft. In de film staat hoop centraal en de band die ze heeft met de mensen om haar heen terwijl ze door de Verenigde Staten toert. Je wordt helemaal meegenomen in het leven van een echte powervrouw.

‘Flowers’ (Miley Cyrus, 2012)

Of je nu een goede vriendin, je lieve moeder, een vriendelijke buurvrouw of een collega in het zonnetje wilt zetten, dit is hét moment om haar een kleinigheidje te geven waar elke vrouw blij van wordt. Een kleurrijke bos bloemen is het perfecte cadeau. Wil je echt uitpakken? Laat je bos dan bezorgen en voeg een lekkere fles prosecco, of rode of witte wijn toe aan je bestelling. Maar hey, you can also by yourself flowers op deze speciale dag!

‘Lekker met de meiden’ (Merol, 2018)

Relais & Châteaux Weeshuis Gouda houdt van vrouwen. Sterker nog, zonder vrouwen had het hotel nooit bestaan. Het gebouw waarin WSHS gevestigd is, deed vroeger dienst als klooster, aalmoezeniersweeshuis en later bibliotheek. Girlpower was door de eeuwen heen krachtig aanwezig, en nu nog steeds: cocktailbar COCO en restaurant LIZZ zijn vernoemd naar Coco Chanel en Elizabeth Taylor en bij de ingang staat een mimosaplant die symbool staat voor de vrouw.

Fijne internationale vrouwendag – zó zet je jezelf in het zonnetje