Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty en Style 20 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Zat van je pony? Zo groei je hem makkelijk uit (welke pony je ook hebt)

Pony’s zijn er in allerlei vormen en lengtes: van een korte pixie en blunt baby bangs tot subtielere curtain bangs. Leuk allemaal, tót je er zat van bent. Een pony uit laten groeien kost veel geduld en duurt erg lang, om nog maar te zwijgen over die awkward in-between lengte (inclusief geprik in je ogen, enzo).

Eén troost: er bestaan makkelijke manieren om deze uitgroei-fase goed door te komen tot je weer naar de kapper mag. Hoe? Dat vertellen je we natuurlijk.

Pony uitgroeien als een pro

Wij begrijpen als geen ander dat het vervelend is om lang te moeten wachten tot je pony weer op je eigen lengte is. Als we dat een beetje makkelijker voor je kunnen maken, doen we dat al te graag. Met deze tips laat je je pony uitgroeien als een pro.

1. Curtain bangs

We beginnen met de makkelijkste pony wat betreft uitgroeien. Curtain bangs zijn namelijk vrij lang, waardoor je het makkelijk met je haar mee kan föhnen. Gebruik een lichtgewicht mousse en een middelgrote ronde borstel. Föhn je pony omhoog en weg van je gezicht. Zo krijg je ook nog wat meer volume. Win-win.

2. Een volle pony

Een standaard, volle pony is natuurlijk korter dan curtain bangs, dus het wordt iets lastiger om je langer wordende pony te verbergen als je bezig bent met het uitgroeien ervan. Hoe je dat het beste kan doen, is door het haar vochtig te maken en het vervolgens in een middenscheiding te doen. Strijk het glad met een kam en doe de zijkanten achter je oren. Je kan vervolgens je haar het beste aan de lucht laten drogen.

3. Schuine pony

Je schuine pony uitgroeien kan je doen door je in-between pony vast te pinnen, waardoor de natuurlijke “vorm” van je haar behouden blijft. Een beetje textuurspray kan helpen je haar bij elkaar te houden. Zo makkelijk kan het zijn.

4. Baby bangs

Baby bangs zijn natuurlijk erg kort, dus de makkelijkste manier om zo’n pony weg te werken – terwijl je het laat uitgroeien – is door het omhoog te “plakken” met gel. De wetlook is helemaal hot, dus go for it.

Je kan natuurlijk ook voor helemaal een andere coupe gaan. Déze kapsels gaan we veel zien dit jaar.