Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Haar 23 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Waarom iedereen opeens fan is van deze scandinavische haartrend

Scandinavië staat niet alleen bekend om zijn minimalistische, natuurlijke architectuur en zijn inspirerende influencers en modemerken, maar de regio heeft er de laatste tijd ook een totaal nieuwe reden van populariteit bijgekregen: haarkleur. Ben je nog op zoek naar een nieuwe haartrend om je zomerse look een boost te geven? Dan is de viral ‘scandi hairline’ misschien wel iets voor jou.

Alsof je wekenlang in de zon hebt gelegen.

De haartrend van deze zomer: de ‘Scandi Hairline’

De Scandinavische haarlijn trend is een haarkleurtechniek die een lichte, heldere gehighlighte haarstijl van de typisch Scandinavische nabootst. Bij de look worden de babyhaartjes en de haarlijn lichter geverfd dan de rest van het haar. Dit zorgt voor een zachte uitstraling met een effect alsof de zon recht op je haren schijnt.

Mocht je denken dat de scandi hairline alleen geschikt is voor blondines… think again. Deze look kan worden toegepast op bijna elke haarkleur. Het effect zal misschien niet exact hetzelfde zijn, maar ook op brunettes en roodharigen kan de zomerse look worden gecreëerd. Brunettes kunnen bijvoorbeeld kiezen voor een lichtere kleur bruin op hun haarlijn en bij roodharigen kan het prachtig staan om te gaan voor een strawberry blonde effect.

Techniek voor je kapper

Zo moeiteloos en nonchalant als de look eruit ziet, zo eenvoudig is het ook om te creëren door je kapper of haarstyliste. De techniek wordt vaak toegepast tijdens het wassen van het haar na andere verf-behandelingen. Bij de behandeling wordt een smalle sectie van de voorste haren bij de haarlijn, ook wel de babyharen, gescheiden van de andere haren. Deze selectie wordt één of twee tinten lichter geverfd dan de rest van het haar. Dit duurt vaak niet langer dan 5 minuten.

Het kleinste onderhoud

Ben je helemaal blij met de looks van je ‘Scandi Hairline’? Dan is het belangrijk om het regelmatig bij te werken. Doordat het gaat om de vaak kortste en kleinste haartjes op je hoofd, kan het zijn dat de look snel uitgroeit. Het kan daarom goed zijn om het ongeveer elke vijf tot tien weken bij te werken.

Deze oerhollandse haarstijl is helemaal terug van weggeweest, zo maak je het zelf