Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love & Seks 7 okt 2018
Leestijd: 4 minuten

9 tekenen dat hij je behandelt zoals je dat verdient

Elke vrouw dient met respect behandelt te worden door de man die zij lief heeft. Dat vinden we eigenlijk niet meer dan normaal. Helaas leert de praktijk nog wel eens dat dat niet altijd het geval is. En vaak zijn dat ook nog de mannen die we oh zo graag willen. Maar als je geluk hebt kom je een man tegen die jou wel behandelt zoals je dat verdient. En waar je dol op bent. Een man die je hart beschermt en er altijd voor je zal zijn.

1. Hij geeft je altijd een kus voor je weggaat of als je thuis komt

Het zijn vaak die kleine momentjes die er toe doen. Ook deze kus is een typisch voorbeeld daarvan. Je krijgt waarschijnlijk wel meer kusjes op een dag. Maar door jou simpel hoi en doei te zeggen door middel van een kus toont hij aan dat hij je ziet staan, neemt hij met liefde afscheid, en geeft hij bij thuiskomst aan dat hij blij is om je weer te zien.

2. Hij gaat nooit weg met ruzie

Ruzie komt in iedere relatie voor. Maar weggaan met ruzie is niet hoe het hoort. Het is belangrijk het altijd goed te maken. Je weet immers nooit wat er gebeurt, en ook al gebeurt er niets, dan lopen jullie alsnog allebei met een rot gevoel rond dat je niet kunt oplossen omdat je niet bij elkaar in de buurt bent. Praat het uit, los het op, en ga in ieder geval met goed gevoel de deur uit.

3. Hij houdt rekening met je

Als hij echt van je houdt kost dit geen moeite. In een relatie is het oh zo belangrijk om rekening te houden met elkaar. Met de dingen die je afspreekt, hoe je je tijd indeelt, hoelaat jullie eten, wanneer hij de afstandbediening pikt, en ga zo maar door. Als hij jou respecteert, respecteert hij ook je aanwezigheid.

De ideale man aan je zijde hebben

4. Hij is bereikbaar

Hij hoeft niet ieder moment van de dag een berichtje terug te sturen, dat verwachten we echt niet. Maar het zou wel fijn zijn als hij zijn telefoon opneemt als je hem belt, of in ieder geval de moeite neemt om terug te bellen. En als je hem een vraag stelt, hij antwoordt geeft omdat hij antwoordt wil geven.

Niets vervelenders dan wanneer hij de deur uitloopt en niets meer laat horen, zijn telefoon niet opneemt, en hij totaal onbereikbaar is. En met het excuus ‘sorry niet gezien’ komt ‘ie niet weg. We leven in dit tijdperk waar mobiele telefoons ongeveer aan ons vast zitten geplakt.

5. Hij negeert je nooit

Genegeerd worden is misschien nog wel het ergste wat er is. Totaal niet tot hem door kunnen dringen, tegen een muur aanlopen of gewoon geen gehoor krijgen. Op niets. Als hij respect heeft voor jou sluit hij je nooit helemaal buiten. Dan praat hij over de dingen die hem dwars zitten, vertelt hij wat hij wil, en laat hij merken waar hij aan toe is.

6. Hij laat met trots zien dat jij bij hem hoort

Wij vrouwen willen dat hij met ons pronkt, toch? Je wil niet in een hoekje gestopt worden omdat zijn vrienden toevallig ook ergens zijn waar jullie samen zijn. Je wil uiteindelijk met trots voorgesteld worden aan zijn ouders, en hij mag ook op straat best wel eens een arm om jouw prachtige schouders heen slaan. Gewoon om te laten zien aan de rest van de wereld dat jullie samen zijn.

7. Hij praat niet minachtend over je

Als je hem hoort praten over jou en er vallen woorden in de trant van ‘dat wijf’ ‘ja ik heb haar net nog gen••kt’ en ‘dat is mijn sletje’ dan weet je dat je niet goed zit. Een man die jou met respect behandelt praat altijd met respect over jou. Mannen zijn over het algemeen wat platter in hun taalgebruik, maar er zit een hoop verschil in een platte uitdrukking als grap, of een minachtende zin.

8. Hij neemt je serieus

We willen graag serieus genomen worden. En als we op de bank zitten met een masker op ons hoofd, roze fluffy pantoffels aan en een huispak, dan mag hij best wel even lachen. Maar als wij een mening geven, een idee opbrengen, dan willen we graag gehoord worden. Geen enkele vrouw wil gezien en behandeld worden als een kindje.

9. Hij is niet egoïstisch

Dit punt heeft ook weer te maken met rekening houden met elkaar. Maar ook met hoe hij in het leven staat. Als hij alleen maar met zichzelf bezig is, kan hij jou nooit alle aandacht geven die je verdient. En reken maar dat jij dat verdient. Iedere vrouw is prachtig, en iedere vrouw verdient een man die haar aanbidt. Amen.