Renée
Renée Beauty en Style 8 okt 2018
Leestijd: 3 minuten

Eindelijk antwoord: zo kom je erachter of bruin haar je staat

Als je allesbehalve bruin haar hebt vraag je jezelf ongetwijfeld weleens af of die haarkleur je mooi zou staan. Gelukkig weet Beautify daar het antwoord op. Ben je benieuwd naar het antwoord? Volg dan deze stappen.

Staat bruin haar mij is vast een vraag die je meerdere keren bij Google hebt ingevuld. Je moeder, vriendinnen en nichtjes heb je ongetwijfeld al om advies gevraagd, maar nu is het hoog tijd om de knoop écht door te hakken.

Staat bruin haar mij?

Het hangt namelijk van de volgende factoren af of bruin haar je staat. Kijk maar:

Welke ondertoon heb je?

De eerste vraag die je jezelf kunt stellen is welke ondertoon je hebt. Hiermee bedoelen we de ondertoon van je huid. Heb je een rode, gele of juist gouden ondertoon?

Heb je een koele (en dus rode) huid, dan val je in de categorie winter en lente. De warme ondertoon valt onder zomer en herfst. Het is handig om te weten in welk seizoen je valt, want dan weet je straks wat je wel en niet staat.

Wat is je huidskleur?

Daarna is het handig om te bepalen wat voor huidskleur je hebt. Heb je bijvoorbeeld een lichte huid met koele ondertoon? Of juist een lichte huid met een warme ondertoon? Dan kun je hieronder kijken in welk seizoen je valt en of bruin haar je staat.

Winter

Dit betekent dat je een lichte huid hebt met een koele ondertoon. In de zon word je niet snel bruin en je oogkleur is blauw, groen of heel donkerbruin.

In dat geval is er goed nieuws, want bruin haar staat je heel goed. Je kunt het zo donker maken als je zelf wil. Je hoeft alleen maar om één ding te vragen bij de kapper: een blauwe of violetbasis voor de kleur.

Lente

Jij hebt een gele of rode toon en lichte ogen. Waarschijnlijk ben je geboren met blonde haren en tada, je valt in de categorie lente. Bruin haar is voor deze meiden alleen niet altijd een goede keuze.

Waarom? Omdat het vaak niet mooi complementeert met je huid. Vermijd goudbruin haar en ga voor asbruin haar als je het toch eens wil proberen. Dat is de mooiste optie voor jou.

Herfst

De ‘herfst’ meiden zijn gemaakt voor bruin haar. Als je een lichte huid hebt, heb je een warme en olijfkleurige ondertoon. Je ogen hebben een donkere, warme kleur.

Grote kans dat je überhaupt met bruin haar geboren bent en dus weet dat deze haarkleur je goed staat. Vraag in de stoel om een oranje of rode ondertoon voordat je de bruine verf in je haar laat zetten. Asbruin haar staat je namelijk niet zo goed.

Brunettes opgelet! We hebben de mooiste haartrend gespot

Zomer

De kenmerken van ‘zomer’ zijn natuurlijk de warme huid. Je wordt makkelijk bruin en je oogkleur kan van alles zijn, maar waarschijnlijk richting de donkere kant.

Wat wel jammer is, is dat blond haar jou het mooiste complementeert. Als je dus graag bruin haar wil is dit misschien niet de beste keuze. Maar heb je weleens over een karamel of toffeekleur nagedacht? Dat kan juist verrassend goed uitpakken.

Tot slot: probeer het uit met een app

Als staat bruin haar mij nog steeds een onbeantwoorde vraag is, zit er nog maar één ding op. Ga naar de appstore en download een app om te checken of bruin haar nu wel of niet een goed idee is.

Upload een selfie, kies bruine lokken uit en kom meteen achter het antwoord.

Brunettes verzamelen! Dit zijn de mooiste korte kapsels voor bruin haar