Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Beauty en Style 27 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Met deze TikTok-hack creëer je in 3 seconden een volumineus kapsel

Het is niet zelden dat social media (en TikTok in het bijzonder) ons voorziet van handige hacks, die we eigenlijk altijd al nodig hadden gehad. Zo ook nu weer. Met dit trucje heb je in no-time op de meest simpele manier een volumineus kapsel, zonder moeilijke technieken of dure middeltjes.

In 3 seconden een look alsof je nét van de kapper af komt.

Nooit meer een bad hair day

Je hebt een leuke of belangrijke afspraak, maar hebt haast en dus geen tijd om uitgebreid je haren te doen. Toch wil je niet aankomen met een onverzorgde, platte coupe. Herkenbaar? Nou dan is dat vanaf nu helemaal niet meer nodig, want we hebben de makkelijkste oplossing ooit gevonden.

Volume in je kapsel in 3 seconden

Voor de truc is niet veel nodig.

  1. Men neme een grote haarklem (zo’n ding dat je misschien nog wel kent van de “De Haarclip van Marie-Claire“).
  2. Begin met het selecteren van de voorste haarplukken die je wat extra volume wilt geven.
  3. Zet deze plukken vast met de klem bovenop je kruin.
  4. Terwijl de haren veilig zijn vastgeklemd, spray je de plukken royaal in met haarlak.
  5. Laat de haarlak heel eventjes opdrogen.
  6. Verwijder voorzichtig de haarklem en laat je haar in de gewenste scheiding vallen.

En voilà! Binnen enkele seconden krijg je een kapsel met prachtig volume. De voorste haarplukken zullen nu als elegante gordijntjes langs je gezicht dansen. Easy does it.

Waardoor werkt deze hack?

Deze TikTok-hack is effectief om meerdere redenen. Zo zorgt de haarklem ervoor dat de haarwortels rechtop komen te staan, waardoor er direct meer volume ontstaat. Door de haarlak toe te voegen terwijl de haarplukken in de klem zitten, krijg je een langdurig en stevig volume-effect. Het resultaat? Een look de doet denken aan een bezoek aan de kapper, maar dan zonder de kosten.

Eindeloze mogelijkheden vol volume

Het mooie van deze hack is dat je er volop mee kunt experimenteren. Je kunt de plukken, naast de bovengenoemde manier, ook vastzetten aan de zijkant of achterkant van je hoofd, afhankelijk van de look die je wilt bereiken. Wil je wat meer textuur? Voeg dan wat krullen of golven toe voordat je de haarklem gebruikt. De mogelijkheden zijn eindeloos, en het beste is dat je altijd kunt teruggrijpen naar deze hack voor een snelle volumineuze boost wanneer dat nodig is.

Zo gaan we ons haar allemaal dragen volgens de shows van Amsterdam Fashion Week