Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love & Seks 3 jul 2019
Leestijd: 3 minuten

Wat vrouwen écht willen: Een man die deze dingen van ons begrijpt

Oké we zeggen het nóg een keer. Mannen komen soms echt van een andere planeet. En soms is dat heel fijn (als we zeggen dat we dat kledingstuk echt niet nieuw hebben omdat hij gek wordt van onze koopverslaving, terwijl dat natuurlijk wel hartstikke nieuw is), en soms is dat vervelend. En daarom vertellen we deze week over wat we graag zouden willen dat hij begrijpt:

1. Als we zeggen dat we bijna klaar zijn, dan kan het wel eens vijf minuten extra duren

We willen er gewoon graag tip top uitzien, en dat kost tijd. We doen dat voor onszelf, maar zeker ook voor manlief. Als we denken dat we bijna klaar zijn, zien we vaak bij de laatste blik in de spiegel nog een laatste dingetje dat we écht nog even moeten doen. Of je winged eyeliner moet nog even bijgetekend worden, of je bent je luchtje vergeten, of die ene krul is er alweer uitgezakt. Geef ons nog eventjes, we komen echt. En noem ons vooral niet sloom. Dank u.

2. Als we chagarijnig zijn, laat ons dan gewoon

Soms zijn we chagarijnig. Dat gebeurt. Soms komt het op uit het niets, en soms is er iets gebeurd waardoor we even een snauw geven. We bedoelen dat niet zo. Helemaal niet als we al hebben aangegeven even niet in onze hum te zijn. Onze hormonen gaan wel eens met ons aan de haal, en dat ligt dan puur aan onszelf. Geef ons even een momentje rust. Ga niet doorvragen over wat er nou aan de hand is. Het verdwijnt vanzelf.

3. We hebben soms behoefte aan een knuffel

Waar vrouwen zijn van de kusjes, knuffels, lieve aanrakingen, zijn de meeste mannen over het algemeen into tongzoenen en seks. Maar soms willen we gewoon een knuffel. Alleen een knuffel. Als we je uitgebreid vasthouden betekent dat niet gelijk dat we van bil willen gaan. We laten dat namelijk echt wel merken als het wel zo is. Knuffelen is ook intiem, en kan ook heel fijn zijn. Gun ons dat momentje.

4. En een momentje voor onszelf

Nee, we zijn hem niet zat. Nee we zijn niet depressief. Nee we zijn ook niet chagarijnig. Maar oh ja, we hebben écht wel eens een momentje voor onszelf nodig. Dat gebeurt, en daar moet hij gewoon mee dealen. Tijd voor jezelf is zo belangrijk. Altijd maar mensen om je heen, daar kun je knettergek van worden.

5. Als we zeggen ‘rot op’ bedoelen we vaak ‘onarm ons, kus ons innig, en laat ons nooit meer gaan’

Loop gewoon niet weg. Als we zeggen ‘rot op’, ‘bekijk het maar’, of een andere extreme opmerking naar zijn hoofd slingeren, dan bedoelen we gewoon vaak: ‘we vinden dit écht niet leuk, roep sorry, pak ons vast en maak het goed’. Maar nee hoor, mannen gaan vaak gewoon echt weg. Zucht, hoe duidelijk moeten we zijn?!

6. Boeren en scheetjes laten vinden we écht niet sexy

HALLO. HOORT U ONS? We willen geen man die net onze broer kan zijn. Ja iedereen laat ze, maar dan alsnog hoeven we er niet mee geconfronteerd te worden. Loop even weg, of laat een boertje zachtjes achter je hand en zeg vervolgens sorry. Zo is hij toch ook opgevoed mag je hopen.

7. We worden graag verwend

Wij vrouwen zijn snel geneigd om te zeggen ‘ach joh we hoeven echt niks voor Valentijn’ of ‘voor ons 5-jarige relatie? Nee joh wat een zoetsappige onzin’. Maar wij vrouwen doen altijd wel wat voor hem. En dan verwachten we ook dat hij dat terug doet. We roepen nee, maar bedoelen ja. Overigens een gouden regel. We bedoelen dat wel vaker. Ook dat moet hij onderhand gewoon snappen toch?