Ai! Dit is de dag en het tijdstip waarop je er het slechtst uitziet in de week

Ja, helaas, het bestaat. Een tijdstip waarop je er het minst florisant uitziet van de hele week. En daar is het weekend de grote schuldige van.

Wist je ook al dat dit de dag is waar wij ons op ons mooist voelen?

St. Tropez

Uit een onderzoek van een populair tanning merk, St. Tropez, is gebleken dat wij vrouwen op ons ‘oudst’ eruit zien op de woensdagmiddag en dan wel om 15:30 uur om precies te zijn. Dit lijkt misschien een toevallige dag, maar het tegenovergestelde is waar. Jouw fijne weekend heeft hier van alles mee te maken.

Party

Als je een wild weekend achter de rug hebt vol lekker eten en veel cocktails komt dit pas tot uiting 72 uur na jouw party weekend. De dagen na zo’n weekend merk je misschien al een brak gevoel, maar de piek is op zijn hoogst op de woensdagmiddag. Dan komt er ook nog eens de stress van het werk erbij en het punt dat je soms wel eens slecht eet doordeweeks. Door al deze factoren samen is jouw huid op z’n dofst en je energie op z’n laagst op deze woensdagmiddag. Hierdoor kun je er helaas oud uitzien.

Dat ook nog

Naast de gevolgen van het weekend blijkt uit onderzoek dat de meeste vrouwen het slechtst slapen op de maandagnacht. De negatieve gevolgen van een slechte nachtrust merk je pas 48 uur na die desbetreffende nacht, kortom, ook op woensdag. En om het af te toppen blijkt uit weer een ander onderzoek dat vrouwen hun beautyroutine het meest verwaarlozen op de woensdag. Ook dit draagt natuurlijk niet echt bij aan een betere huid. Tsja, waar je dacht dat de maandagochtend je killer was, blijkt dit toch echt de woensdagmiddag te zijn.

Maar wees niet bang

Het goede nieuws? Nadat de doomed woensdag voorbij is, staat donderdag voor de deur. En laat deze dag jou nou weer wel heel goed voelen. Uit het onderzoek blijkt dat donderdag de dag is dat vrouwen het meeste seks hebben. Laat dat het ultieme middel zijn voor een prachtige glowy huid. En na donderdag komt natuurlijk vrijdag. Hallo oude vriend, weekend is back.

Reageer op artikel:
Ai! Dit is de dag en het tijdstip waarop je er het slechtst uitziet in de week
Sluiten