Emma Toussain
Emma Toussain Relaties 8 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

Wil jij Galentine’s day vieren? Zo organiseer jij de perfecte vriendinnendate

Ben jij zo single als wat? En wil je een avondje met alleen de girls? Vier dan Galentine! De (onofficiële) feestdag Galentine is bedacht door het personage Leslie Knope uit de serie ‘Parks and Recreation’. In de aflevering van 2010, toepasselijk getiteld ‘Galentine’s Day’, nodigt Leslie haar beste vriendinnen uit voor een brunch vol wafels en liefde. Hoe organiseer jij zelf zo’n leuke avond of dag? Lees snel verder.

Galentine’s day vieren

Hoewel de manier waarop Galentine’s day gevierd wordt voor iedereen anders kan zijn, is het essentiële doel van G-Day dat je quality time viert met je besties. Want of jullie nu single zijn of niet, op deze dag wordt extra liefde en aandacht aan elkaar geschonken dan op eender welke (feest)dag ook. Daarom verzamelde de datingapp Fruitz vijf leuke ideeën om op deze speciale dag jouw beste vriendinnen in de watten te leggen en ze te bedanken voor de mooie vriendschap die jullie hebben.

1. Trek je kookschort aan voor een surprise brunch

Wie brunch zegt, zegt (alcoholvrije) mimosas! Verzamel je girlfriends voor de beste Galentine’s brunch van het jaar en trakteer hen op fluffy blueberry pancakes, eggs benedict met avocado, kleurrijke smoothies en zelfgemaakte scones. Trek je mooiste outfit aan en leg samen de meest onvergetelijke momenten vast. Cheers op een heerlijke brunch en op de beste vriendschappen!

2. Stel een quiz over jullie vriendschap samen

Organiseer de ultieme vriendschap quiz over en voor jouw besties. Verwacht een zowel grappige als emotionele reis door jullie gezamenlijke verleden en maak je klaar voor een avond vol verrassingen en uitdagende vragen als “wie heeft de meeste one-night stands op haar naam staan?” en “wat kunnen we ons nog herinneren van onze allereerste vakantie samen?”. Let the games begin!

3. Organiseer een ‘sip & paint’ workshop

Lekker drankje in de ene hand, penseel in de andere. Laat tijdens een ‘sip & paint’ avond jullie creativiteit volledig los op een canvas met behulp van verf, kwasten, glitters, stickers… Extra tip: werk rond een specifiek thema, zoals bijvoorbeeld een leuke herinnering uit het verleden die jullie samen beleefden. De nodige beats op de achtergrond maken jullie Galentine’s Day helemaal compleet.

4. Stel een fotoalbum samen

Stap samen met je vriendinnen in de wereld van creativiteit en ga aan de slag met een origineel DIY-fotoalbum! Knip, plak en versier jullie favoriete foto’s, voeg inspirerende quotes of anekdotes toe die de sfeer van de foto’s aanvullen en houd de laatste pagina’s vrij voor toekomstige avonturen die jullie samen nog willen beleven.

5. DIY personalized gifts

Til jullie ‘Galentine’s Day’ naar een hoger niveau en voorzie voor elke member van je squad een gepersonaliseerd cadeautje. Zo laat je niet enkel blijken hoeveel de vriendschap voor jou betekent, maar toon je ook nog eens hoe goed je jouw vriendinnen kent. Denk eens goed na over welke kleine, leuke attentie jouw vriendinnen helemaal doen stralen. Verwen hen bijvoorbeeld met gepersonaliseerde scrunchies, een fleurig boeket droogbloemen met hun favoriete bloemen of een handgemaakte kandelaar.

De 15 beginnersfouten die we maken na een break-up