Kim van der Blom
Kim van der Blom Beauty en Style 12 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze 00’s hairstyles maken een comeback en dit is hoe je ze maakt

Als je het nog niet wist: 2020 en 2021 zijn de jaren van de comebacks. Naast modetrends uit de 90’s en 00’s, zijn ook veel oude castleden van bijvoorbeeld Mean Girls en Friends terug bij elkaar gekomen voor een virtuele reünie. Nu is het tijd voor de 00’s hairstyles om een comeback te maken. Van de zigzag-haarlijn tot bubble braids en de half up-half down looks. Van de zusjes Hadid tot J Lo, ze brengen allemaal de Y2K-trends terug. Het voordeel: ze zijn heel makkelijk na te maken.

Wij hebben een paar hairstyles op een rijtje gezet.

1. Getwiste knot met een claw haarclip

Om deze look te creëren begin je met het gebruiken van een gladmakende borstel om de haren in je nek te verzamelen. Spray vervolgens de haarlijn met haarlak om je haar glad te houden. Draai je haar in je nek en richt dit vervolgens naar boven. Zet het haar vast met de clip, zodat het resterende haar over de clip valt voor een leuk effect.

2. Butterfly clips

Deze trend kan op verschillende manieren gedragen worden. Clip de voorste plukken van je haar vast, borstel de zijkanten van je haar vervolgens naar achter. Clip dit vast met zoveel butterflyclips als je wilt en laat de voorste plukken voor je gezicht vallen. Voilà je bent klaar!

Je kan het ook op de volgende manier dragen: verdeel het voorste deel van je haar in twee plukken. Draai elke keer een gedeelte weg van je gezicht naar achteren. Zet vervolgens elke draai vast met een butterflyclip.

3. Bandana

Deze haartrend is perfect voor ‘day two or three hair’. Verdeel je haar aan de voorkant in twee plukken. Deze plukken laat je straks voor je gezicht vallen. Plaats de bandana op je hoofd en knoop hem vast in je nek. Als je wil, kan je ook nog de bandana vastzetten met clips om de look nog leuker te maken.

4. Zigzag hairstyles

Het enige wat je nodig hebt voor deze look is een puntkam, een grote haarclip en als laatste haarspray of gel. Als eerste kam je je haar naar achter. Het is het beste als je je haar aan de achterkant bij elkaar houdt. Teken nu van voor naar achter de zigzag-lijn met de punt van de kam. Leg de haarlokken in dezelfde richting na elke getekende lijn.

Als de zigzag klaar is kan je de rest van je haar vastmaken met een claw clip. Maak de look helemaal af door een beetje haarspray of gel toe te voegen om het smooth te maken.

Wij gaan de hairstyles zeker proberen, jij ook?

De ‘hacked bob’ is dé haartrend voor het najaar