Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love & Seks 28 aug 2015
Leestijd: 4 minuten

13 fantastische dingen die jullie doen op een girlsnight thuis

Een girlsnight, één van de fijnste avonden ooit. Toch ladies? Het maakt namelijk niet uit hoe oud jullie zijn, of jullie aan de man zijn, samenwonen of op jezelf. Een girlsnight heeft elke vrouwnodig. En jij en je vriendinnen hoeven niet altijd uit te gaan, veel geld uit te geven en jullie helemaal lazerus te drinken om een goede girlsnight te hebben. In tegendeel. Want dit zijn de 13 dingen die jullie doen op een girlsnight thuis, en die zijn meer dan fan-tas-tisch. Nog een leuk feitje: onderzoek heeft aangetoond dat goede vriendschappen je gezonder maken, je langer laten leven en het boost je immuunsysteem. Het maakt je uiteindelijk ook gelukkiger. En voor ons is dat alles behalve shockerend nieuws want een goede girlsnight, doet wonderen. Lachen, gieren, brullen.. met wijn. Wat wilt een vrouw nog meer?

1. Op het moment dat iedereen aankomt: ‘Cheers girls’

Jullie beginnen de avond met een heerlijk glas bubbels. Kan natuurlijk ook iets fris zijn. Als jullie maar even kunnen proosten.

2. Borrelhapjes

Is dit iets typisch vrouwen eigen? Want wanneer een vrouw mensen uitnodigt om te borrelen dan is het standaard dat er ook heerlijke kaasjes, toastjes en bijvoorbeeld groente met hummus op tafel staat. En dan willen we uiteraard óók dat het er allemaal mooi uitziet. Net zoals op Pinterest of beter.

Kijken we even naar het andere geslacht.. dan zijn mannen al content met bier op een boysnight thuis. Oh en hun borrelhapjes? Die bestaan voornamelijk uit borrelnootjes van de Appie Heijn of chips. Ja chips. Niets mis mee natuurlijk, maar wij willen toch iets meer decadentie. Zo ook onze girlsnight thuis.

3. Decadentie vervaagd en pizza duikt op

We waren net natuurlijk een beetje aan het dollen. Want hoeveel we dan ook van groenten en hummus houden.. is wijn toch net iets lekkerder met een groot stuk pizza. Een ‘pizza quatro queijos’ por favor.

4. Eten brengt mensen samen

Het is een feit, want als jij en je vriendinnen lekker aan een pizza zitten te knagen dan komen de goede gesprekken op gang. Ruzie met jullie lovers, over nieuwe scharrels of stress op werk. Het wordt allemaal besproken. En wat is heerlijk om daar open over te zijn. Je hoeft je niet in te houden. Jouw vriendinnen kennen je door en door en weten dat jouw avond niet compleet is als je niet hardop mag fantaseren over je collega (die misschien al bezet is) maar die jouw hart nog elke dag op hol slaat.

4. Met z’n allen vol zitten en klagen over jullie food-drieling

Na al die lekkere hapjes en pizza zit je meer dan vol. Jullie vergelijken elkaars food-baby en klagen over jullie intens grote eetlust.

5. Om de pijn te verzachten worden de spijkerbroeken ingeruild voor comfy clothes

Want je vol proppen met heerlijk ongezond eten is top maar dan wel als je je comfy clothes aanhebt. Je spijkerbroek staat namelijk op knappen anders.

6. Beauty time

Eenmaal in comfy clothes is het beauty tijd. Er is een bom ontploft in je kamer. Maskers, nagellakjes en make-up. Dit doe je allemaal onder het genot van de nieuwste roddels. Multitasken noemen je dat.

7. Selfies die spreken

Het zou de digitale wereld niet zijn als jullie deze mooie momentjes niet even vastleggen met een #selfie. Leuk voor jullie herinneringen. Óh en ook leuk voor Snapchat.

8. Kiezen van een film is een taak op zich

Want dat de film romantiek en een sexy man (mag ook meer) moet bevatten daar zijn jullie al over uit. Maar welke wordt het uiteindelijk? Het is een taak op zich. Tip: Wat stelt Netflix voor?

9. Het fijnste moment van de avond

Alle matrassen worden voor de tv neergegooid. Kussens en dekens. En jullie zijn er klaar voor. Zo knus, zo gezellig.

10. Film kijken?

De gesprekken over heerlijke mannen en onze doelen in het leven, houden niet op. Er is maar één iemand die de film kijkt. Oh.. of toch niet.. Ligt zij wéér te slapen?! Ja, iedereen heeft een vriendin die letterlijk bij elke film in slaap valt.

11. Tegen chocolade kunnen jullie geen nee zeggen

Oké jullie zitten misschien nog vol maar tegen chocolade kunnen jullie absoluut geen ‘nee’ zeggen. Het is alsof je nee zegt tegen een kerstcadeau. Wie doet dat nou? Juist, niemand.

12. Jullie ‘suikerboost’ wegdansen

Taylor Swift, Beyonce, Justin Timberlake. Jullie dansen al die calorieën er weer af. En die vriendin die net nog aan het slapen was, die is klaar wakker en twerkt lekker mee.

13. Welterusten

De avond was fantastisch. Nu lekker slapen. Morgen staat er weer een belangrijke dag op jullie te wachten. Een dag dat je geen kater hebt, niet geschrokken wakker wordt naast een onbekende gozer. Hoera.