Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 8 sep 2015
Leestijd: 2 minuten

7 x fijne tips om klitten in je haar te voorkomen

AUW. Klitten zijn vervelend. Als ze in je haar zitten zien ze er niet uit en het is ook vaak een heleboel werk om ze er weer uit te halen. Plus het doet vaak zeer. Aangezien voorkomen beter is dan genezen hebben wij zeven fijne tips voor je op een rijtje gezet waarmee je die kleine nasty dingen voorkomt:

1. Borstel je haar voordat je je haar gaat wassen

Ons haar heeft de neiging om te gaan klitten als we het wassen. Als je er al klitten in hebt zitten zullen deze daarom alleen maar erger worden. Haal vlug de borstel door je haar voordat je je haren nat maakt en je zult daarna merken hoe makkelijk de borstel dan door je haar glijdt.

2. Was je haar niet iedere dag

Van iedere dag je haar wassen kan je haar erg droog worden. Droog haar klit sneller. Als je je haar daarom om de dag wast, houdt je haar zijn oliën beter vast en zal het minder snel in de knoop raken.

3. Gebruik conditioner

Conditioner maakt je haar glad en zacht. Je voelt vaak al het verschil als je in de douche staat. Als je je haren hebt gewassen met shampoo voelen ze stug. Als je daarna echter nog conditioner gebruikt voelt je haar ontzettend zacht. Wil je klitten voorkomen, vergeet deze stap in het haar wassen dan niet.

4. Gebruik spray

Er bestaan verschillende sprays om je haar te ontklitten of makkelijker doorkambaar te maken. Gebruik deze. Zeker als je aanleg hebt om snel klitten te krijgen. En ook al heb je ze misschien nog niet, ontklitspul helpt echt om ze te voorkomen.

5. Ga naar de kapper als je lokken het nodig hebben

Merk je dat je wakker wordt met droge en dorre punten? Dan is het tijd voor een kappersbezoek. Die dorre en droge punten zorgen er namelijk helaas ook voor dat jij er niet makkelijk met je borstel of kam doorheen komt. Wees niet bang, er hoeft vaak niet veel af, een centimeter of twee is meestal voldoende.

6. Slaap op een satijnen kussensloop

We hebben het al vaker gezegd, slaap op een satijnen kussenhoes. Satijn voorkomt dat je haar gaat pluizen, klitten en in de war raakt. Je haar glijdt namelijk ‘s nachts makkelijker over de stof heen en krijgt geen weerstand. Het helpt, en het staat ook nog eens mooi. Win win.

7. Niet in een vochtige ruimte je haar föhnen en stylen

We spreken hier geheel uit eigen ervaring, als je je haar föhnt in een ruimte waar het nog vochtig is, zal je haar nooit helemaal drogen. Je haar zet uit en ondanks dat je een vollere bos krijgt, krijg je ook meer klitten kado. Gebruik daarom alleen het stopcontact in de badkamer als jij (of iemand anders) niet net onder de douche vandaan komt en de ruimte nog vochtig is.