Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Seks 4 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

3 x redenen waarom een fuck buddy beter is dan een relatie

Hand in hand over straat lopen? Jou niet bellen. Jij zit momenteel helemaal niet te wachten op een relatie. Intimiteit daarentegen is natuurlijk altijd meer dan welkom. De ideale oplossing? Een fuck buddy natuurlijk! Iemand met wie je geweldige seks hebt, af en toe chillt op een regenachtige zondag en waar je je totaal niet gespannen bij voelt.

Een fuck buddy noemen ze niet voor niks ‘a friend with benefits’.

Liever een fuck buddy dan een relatie

Jij moet echt niet denken aan een relatie, maar dat betekent natuurlijk niet dat je geen vaste bedpartner kan hebben. Wat jou betreft is dat zelfs beter en wel om de volgende redenen.

1. Wel de lusten, niet de lasten

In de meest letterlijke zin van het woord. Met een fuckbuddy heb je wél de lusten maar niet de lasten van een relatie. Het is hartstikke fijn om een vaste bedpartner te hebben, want seks is iets waar je met regelmaat van wil genieten. Een relatie daarentegen brengt veel meer met zich mee. Je moet veel meer moeite doen om het contact te onderhouden en je moet daarnaast veel tijd in elkaar investeren. Jou niet gezien. Jij belt af en toe je vaste bedpartner op en daar ben je helemaal content mee.

2. Het is stukken goedkoper

Een fuckbuddy hoef je namelijk niet te verrassen met dure verjaardagscadeaus en jullie gaan daarnaast nooit uit eten. Jullie halen hoogstens eens in de zoveel tijd een pizzaatje af om deze samen in bed – na vertier tussen de lakens – op te eten. Prima toch?!

3. Het kost minder tijd

En dat betekent dat jij veel meer tijd hebt om door te brengen met je vriendinnen. In een fuckbuddy hoef je namelijk echt niet zoveel tijd te investeren. Jullie weten van elkaar dat jullie elkaar af en toe bellen en na een avondje in de kroeg bij elkaar in bed belanden, maar dat is dan ook echt alles. Echt een win-winsituatie.

Codetaal van B&B Vol Liefde-Suus: dit bedoelt ze eigenlijk met chill, stoked, relaxed en nice