Emma Toussain
Emma Toussain Lifestyle 15 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

3 redenen waarom jij van je hip dips moet gaan houden

Hip dips – nóg zo’n dingetje waar je je zorgen om kan maken. ‘Waarom zijn mijn heupen niet rond?’ Maar we zullen meteen met de deur in huis vallen: ze zijn heel normaal. Hip dips zijn die kleine kuiltjes aan de zijkant van je heupen, net onder je heupbeenderen.

Vind jij ze storend? Niet doen, asjeblieft. Wij vertellen je waarom je ze wil accepteren.

3 redenen waarom jij van je hip dips moet gaan houden

Op het internet vindt je alleen maar video’s met tips hoe je van die hip dips af komt, maar da’s zo negatief: wij gaan je leren dat je er van moet houden. Maak je asjeblieft geen zorgen als je hip dips hebt, het is helemaal normaal. Het hangt af van je genen en lichaamsbouw hoe opvallend ze zijn. Sommige mensen hebben ze meer, anderen minder. Belangrijk om te onthouden is dat hip dips gewoon een natuurlijk kenmerk zijn en niets zeggen over je gezondheid of fitheid. Iedereen heeft een uniek lichaam, en het belangrijkste is dat je je comfortabel en zelfverzekerd voelt, ongeacht of je hip dips hebt of niet.

Nog wat extra overtuiging nodig? We zetten nog even drie extra redenen op een rij:

1. Het belangrijkste aan je lichaam? Dat het gezond is

Zoals we eerder al vertelden, hip dips hebben niks te maken met hoe gezond je lichaam is. Enne.. is dat laatste niet ook het belangrijkste? Hoe gezond je lichaam is? Wat maakt het dan eigenlijk uit dat je heupen kleine deukjes hebben? Als jij er geen last van hebt en je verder ook kerngezond bent, dan is er dus niks aan de hand. We weten: dat is heel makkelijk gezegd. Want naar jezelf kijken en iets niet mooi vinden is gewoon shitty. Maar als jij elke dag tegen jezelf zegt dat je zo blij bent dat je gezond door het leven gaat en dat je blij bent met dat gezonde lichaam, misschien ga je het dan ook geloven.

2. Je kunt de vorm van je bekken niet veranderen

Hip dips komt door hoe je bekken gevormd zijn. En news flash: je kunt je botten niet veranderen. En als je iets niet kunt veranderen dan is het ook niet nodig om je er zorgen om te maken.

3. Als je ze hebt, gaan ze nooit helemaal weg

Je kunt wel ontzettend gaan sporten, dan bouw je extra spier rondom je heup op. Dit kan er voor zorgen dat je hip dips wat minder zichtbaar zijn, maar helemaal weg gaan ze niet. En als je een tijdje wat minder sport, zullen ze ook weer tevoorschijn komen.

Daarom is het een goed plan om ze te accepteren. We zijn allemaal mens, allemaal uniek én we hebben nou eenmaal hip dips.