Emma Toussain
Emma Toussain Lifestyle 26 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

4 redenen waarom jij nu weer goSupermodel wil spelen (want het bestaat nog!)

Het leuke aan opgroeien in de jaren 2000 is dat we de opkomst van computerspelletjes heel bewust hebben meegemaakt. Denk aan Habbo, Stardoll, Spele.nl én goSupermodel. En dat laatste bestaat gewoon nog steeds, dat kán je nog spelen.

En wij vertellen je waarom je dat wilt.

3 redenen waarom jij nu weer goSupermodel wil spelen (want het bestaat nog!)

Het platform goSupermodel is een online fashion community waar je een avatar kunt aanmaken en deze kunt kleden zoals jij wilt. Je kunt contact zoeken met vrienden maar ook met andere mensen van over de hele wereld, die je nog niet kent. Het platform is gemaakt om een veilige omgeving te bieden voor jonge meiden om het internet te leren kennen en om contact te leggen met andere mensen.

Niks geks, alleen maar kleding, make-up en zelfexpressie. Inmiddels weet het platform ook dat de tijden veranderen en dat je ook inclusief wilt zijn, daarom is iedereen welkom zolang alle regels maar gevolgd worden. Het was een tijdje uit de lucht, maar werd na heel veel aanvragen en een crowdfunding weer opgezet.

Een account aanmaken is gratis, maar mocht je extra dingen willen ‘kopen’ kan je dat doen door VIP-packages te kopen met echt geld. Dat geld wordt dan weer gebruikt om het platform te verbeteren.

Creativiteit wordt gestimuleerd en daarom is het zo leuk voor jonge meiden om zich aan te melden. Maar ook als je wat ouder bent (lees: boven 20) is het hartstikke leuk om mee bezig te zijn. Waarom? Dat zullen wij je vertellen.

1. Je kunt je creatieve ei kwijt

Hoe leuk is het dat je je eigen avatar kunt stylen zoals jij wilt? Het is eigenlijk een soort digitaal lookbook en wie weet doe je ook wat inspiratie op voor in het echte leven.

2. Je ontmoet mensen uit allerlei verschillende landen met dezelfde interesses

Inmiddels zijn we wel gewend aan social media en contact leggen en weten we ook hoe we de creeps moeten vermijden. Maar hoe vind je mensen die écht geinteresseerd zijn in hetzelfde? Juist, op zo’n specifiek platform. Misschien ontmoet je wel iemand uit New York waar je nog leuk contact mee legt.

3. Een beetje fantasie kan nooit kwaad

Met alle geestdodende activiteiten van tegenwoordig (scrollen) is het goed om jezelf bezig te houden met andere dingen. We weten ook wel dat een scherm dan misschien niet het beste is voor je en dat je beter een boek kunt lezen, maar mocht je tóch wat met een scherm willen doen is dit leuker dan eindeloos scrollen op TikTok.

4. Je hoeft nou niet je ouders te vragen om geld

Het beste van allemaal.. je kan nu je eigen geld gebruiken om extra kleding en voordelen te kopen. Waar je vroeger je ouders nog lief aan moest kijken voor een paar euro, tik je dat nu gewoon zelf af.

Waarom jij in je twenties nóg een ‘party girl era’ meemaakt