Emma Toussain
Emma Toussain Lifestyle 23 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Waarom jij in je twenties nóg een ‘party girl era’ meemaakt

We’ve all been there.. als je 18 wordt mag je eindelijk legaal naar clubs, legaal drinken. Het voelt dan écht zo.. alsof het hek van de dam gaat. Ook ben je op die leeftijd nog niet echt geremd, dus pak je alles aan. Maar.. zo op je 23e ben je er eigenlijk wel een beetje klaar mee. Die katers zijn niet meer zo leuk en eigenlijk is dat hele avond in de club staan ook maar een beetje moeizaam. Dan denk je dat je er helemaal klaar mee bent.. totdat de de 25 of 26 hebt bereikt. Je hebt dan waarschijnlijk een jaar of twee jaar stilgezeten omdat je dacht ‘Ik ben er helemaal klaar mee’, maar opeens voel je weer de urgentie om uit te gaan.

Why?!

Waarom jij in je twenties nóg een ‘party girl era’ meemaakt

Eigelijk is de reden heel simpel: je kunt nu nog. Je hebt (als het goed is) nog geen grote verantwoordelijkheden. Trouwen, kids en een eigen huis komen later wel, nu kan je nog egoïstisch zijn. Dus waarom die jaren verspillen? Natuurlijk kan je niet meer nachtenlang doorhalen (of heb je daar geen zin in) maar je kan nu wel met meer geld smijten (dankje, full time baan) en je kunt nu op plekken naar binnen die vroeger niet konden. Denk aan 23+ clubs.

Ook ben je nog in de bloei van je leven en helemaal als je single bent is het een leuke en speelse manier om mensen te leren kennen. Party hoeft overigens niet altijd te betekenen dat je tot 6 uur in een nachtclub staat, ook tot laat borrelen en dansen hoort hierbij. Als jij nog niet gesetteld bent is het heerlijk om ‘s avonds nog lekker te flierefluiten. Je kunt ook eerder beginnen, zodat je om 12 uur weer netjes in bed ligt. Klein beetje aanpassen, maar zo kom je er wel. Al die verantwoordelijkheden komen later wel.

Waarom mensen die vroeger altijd afkeken het later ver schoppen