Kim van der Blom
Kim van der Blom Love & Seks 31 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Om deze 4 redenen kan een vriendschap tussen Maagd en Vissen erg ingewikkeld zijn

Je hebt vast wel eens gehoord van ‘tegenpolen trekken elkaar aan’. Wij zijn ervan overtuigd dat deze uitspraak over de sterrenbeelden Maagd en Vissen gaat. Zij zijn zó verschillend, dat het interessant wordt. Daarom voelen ze zich vaak tot elkaar aangetrokken.

Heb jij zo’n vriendschap?

Een vriendschap tussen Maagd en Vissen kan ingewikkeld zijn

Maagd en Vissen vormen een verrassend duo en de vriendschap is zeker een speciale. De grootste kracht van de één is de grootste zwakte van de ander. Hierdoor ontstaat er een interessante dynamiek tussen deze twee. Maar.. ze kunnen vooral veel van elkaar leren.

Bij Maagd draait alles om details en efficiëntie. Ze doen het erg goed wanneer ze een klus krijgen. Vissen staat bekend als de dromer van de dierenriem. Ze zijn niet goed in het letten op de kleinere details, maar blinken uit bij grote projecten of wanneer er veel creativiteit nodig is. Dit zorgt misschien voor een fenomenaal duo, maar het kan ook ingewikkeld zijn.

1. Maagd’s aandacht voor detail kan Vissen irriteren

Als het meest nauwkeurige sterrenbeeld van de dierenriem, heeft de Maagd de behoefte om dingen te “repareren”. Dit is iets wat Vissen kwalijk kunnen nemen. Maagd is geneigd om hun liefde te uiten in een vorm van een dienst, hierdoor kan het zijn dat de twee voelen alsof ze twee verschillende talen spreken. Het is daarom belangrijk dat Vissen onthoudt hoe belangrijk details kunnen zijn. Om je dromen werkelijkheid te laten worden, heb je een plan nodig en daar is Maagd erg handig voor. Wanneer ze hun verschillen respecteren, kunnen ze samen veel gedaan krijgen.

2. Het aanpassingsvermogen van Vissen kan als instabiliteit aanvoelen voor de Maagd

Vissen zijn erg flexibel en zijn moeilijk tegen te houden. Hierdoor kunnen ze zich heel makkelijk aanpassen in situaties, maar ze kunnen zichzelf ook verliezen in mensen of plaatsen. Voor de Maagd is dit onbetrouwbaar, maar het is de grootste kracht van de Vissen. Maagd zit, in tegenstelling tot Vissen, soms meer vast. Het is daarom belangrijk om te leunen naar verandering als dit nodig is. Vissen kunnen aan ze leren hoe ze gemakkelijk kunnen navigeren door de ups en downs van het leven.

3. De inflexibiliteit van de Maagd kan de Vissen beperken

Maagd is erg productief en hebben daardoor de neiging om over te werken. Deze eigenschappen zorgen er misschien wel voor dat ze opvallen op de werkplek, maar ze kunnen ook overkomen als een zeur. Vissen kunnen zich gemakkelijk beperkt voelen door de wens van Maagd om ze te repareren. Daarom zijn grenzen erg belangrijk, zodat niemand zich niet gerespecteerd voelt. Te veel structuur kan saai zijn, maar te veel spontaniteit kan ingewikkeld worden.

4. Toch kunnen ze door hun verschillen werken

Er zijn misschien grote verschillen tussen de twee, maar toch werken aarde- en watertekens goed samen. Dit komt omdat ze beide kwaliteiten hebben die doelstellingen van de ander ondersteunen. Het duo kan elkaar op de beste manier balanceren. Zolang Maagd Vissen de ruimte geeft en Vissen de taken van Maagd niet in de weg staat, kunnen ze een gezonde vriendschap hebben.

Deze 3 sterrenbeelden kunnen in 2022 een carrièreboost verwachten