Emma Toussain
Emma Toussain Seks 3 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

5 dingen die je NOOIT moet doen na je seksuele avontuurtjes

Voor veel vrouwen blijft het lastig: wat doe je precies na de seks? Moet je wel plassen.. of niet? Moet je douchen? Het krijgen van een blaasontsteking is wel het laatste waar je zin in hebt. Maar hoe zorg je ervoor dat jij jezelf schoon houdt?

Wij zetten de 5 dingen die je NOOIT (maar dan ook nooit) na de seks moet doen voor je op een rijtje.

Sexy time

Je wilt er tijdens de seks niet aan denken, maar de ‘nazorg’ voor een vrouw kan soms best ingewikkeld zijn. Te veel bacteriën en infecties op de verkeerde plekken zijn niet erg wenselijk en dit kan ook prima voorkomen worden. Maar hoe doe je dat precies? Op Womens Health zijn er genoeg tips te lezen.

Wij vertellen je wat je niet moet doen én wat je juist wel moet doen. Net zoals in Sex education à la Otis of Maeve. Graag gedaan!

1. Vergeten te plassen

Tijdens de seks kunnen er bacteriën van het mannelijke geslachtsdeel in de vagina terecht komen. En ja.. dit zorgt helaas voor een blaasontsteking of voor andere vervelende infecties. Wat kan je hier aan doen? Vergeet niet te plassen! Door een nummer #1 te doen loos je alle bacteriën en kan je daarna weer verder met je dag zonder dat je je zorgen hoeft te maken op een blaasontsteking.

2. Jezelf wassen

Voel jij de urgentie om jezelf te wassen? Dit is niet nodig! Je hebt hierdoor zelfs kans op een allergische reactie omdat je huid anders reageert door de seks. Ook kan het gebruik van zeep zorgen voor een droge va-jay-jay en dat is voor niemand prettig.

De vagina is zelfreinigend dus je hebt eigenlijk geen zeep nodig! Mocht je toch willen douchen na de seks gebruik dan alleen wat water.

3. In sexy lingerie slapen

Na een sexy avond in een pakje van nylon of polyester is het de bedoeling dat dit pakje uit gaat en je dit niet nog een keer aantrekt voor tijdens het slapen. Deze stoffen ademen nauwelijks en dit zorgt ervoor dat zweet en bacteriën blijven plakken. Niet zo hygiënisch.

4. Het bubbelbad in

Ben je op vakantie of heb je toevallig een jacuzzi in de achtertuin staan? Onderzoek toont ook aan dat langdurige blootstelling aan warm water de efficiëntie van de antibacteriële werking van de huid vermindert. Als jij zin hebt in wat ‘sexy-time’ in ‘t warme water: dit kun je misschien beter niet doen.

5. Afvegen met vochtige doekjes

Groot fan van vochtig toiletpapier? Dit kan je beter niet gebruiken na de seks. Deze doekjes bevatten vaak oliën, geuren en andere stoffen die voor irritaties kunnen zorgen, helemaal na de seks. Zoals hierboven ook staat: wil je jezelf wassen? Gebruik dan alleen een washandje en water.

Deze 8 ‘vieze’ dingen zijn stiekem héél erg goed voor je relatie