Britta van Aggele
Britta van Aggele Love & Seks 5 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

Met deze 5 tips overleef jij gegarandeerd je eerste vakantie met je nieuwe partner

Het is nu alweer een tijdje officieel zomer en dat betekent ook dat de zomervakantie eraan zit te komen. Misschien is dit wel de eerste keer dat jij en je partner samen op vakantie gaan. Dat is natuurlijk ontzettend leuk, maar kan ook wel spannend zijn. Maar met deze tips overleef jij gegarandeerd je eerste vakantie met je nieuwe partner.

Het wordt een onvergetelijke vakantie!

Eerste vakantie met je nieuwe partner

Het vakantieseizoen is officieel begonnen en waarschijnlijk kan jouw vakantie ook ieder moment beginnen. Geen werk, vrienden of sport kan je nog tegenhouden: jij bent helemaal klaar om voor het eerst met je partner op vakantie te gaan. En of je nou met de auto of het vliegtuig op vakantie gaat, voor jullie het weten zijn jullie met z’n twee.

Dit is natuurlijk een heerlijk vooruitzicht, maar kan ook nog best spannend zijn. Deze welverdiende pauze van het normale leven is namelijk ook een test voor jullie relatie. Waarschijnlijk ben je nog niet zoveel samen geweest als dat je op deze vakantie zult zijn en wij geven je wat tips zodat jullie deze vakantie als koppel gegarandeerd overleven.

Binnenkort op vakantie naar Ibiza met je lover? Dit zijn de leukste spots voor een date-night

1. Andere interesses

Het kan natuurlijk zomaar zo zijn dat jullie allebei een heel ander beeld hebben van een perfecte vakantie. Waar jij normaal ligt te bakken op het strand, staat hij dagen lang kerken te bekijken in steden. Het is dus goed om een middenweg hierin te plannen. Het is belangrijk om je verwachtingen kenbaar te maken en samen te plannen wat je in ieder geval gedaan wilt hebben. Zo weten jullie beiden waar jullie aan toe zijn.

2. Eigen tijd

Deze vakantie is waarschijnlijk de eerste keer dat jullie 24/7 samen zijn. Het kan dan wel eens gebeuren dat je helemaal gek van elkaar wordt. Niet zo gek natuurlijk, want je hebt ook je eigen ruimte nodig. Maak tijdens jullie vakantie dus zeker wat tijd voor jezelf vrij. Hoewel het lastig kan zijn om dat gesprek aan te gaan, is het belangrijk om voor je eigen behoeften te pleiten. Dit kan ervoor zorgen dat kleine problemen niet escaleren tot grotere ruzies.

3. Budget

Dat jullie samen op vakantie gaan, wil natuurlijk niet direct zeggen dat jullie hetzelfde budget hebben. Wees daarom duidelijk over je budget voordat jullie vertrekken. Verschillende lonen betekenen niet gelijk dat je niet samen op vakantie kunt, maar je hebt wel een openhartig gesprek over geld nodig. Bereken samen hoeveel jullie willen uitgeven aan vervoer, accommodatie, maaltijden en uitgaan en kijk vervolgens wat er nog over is.

4. Niks zeggen

Waarschijnlijk heb je deze situatie thuis ook al wel meegemaakt, maar het kan net zo goed op vakantie gebeuren. Jullie zijn het niet met elkaar eens, maar je wilt de sfeer niet verpesten en houd je stil. Hoewel dit misschien een goede oplossing lijkt om een conflict te vermijden, kan het uiteindelijk tot een grote ruzie leiden. Bijt dus niet alleen op je tanden, maar laat van je horen. Als je ergens mee zit moet je hier op een rustige manier over kunnen praten met je partner.

5. Alcohol

We snappen het: het is ook jouw vakantie en soms heb je gewoon zin in een lekker drankje. Dat is je goed recht. Kijk echter wel uit dat je niet te diep in het glaasje kijkt. Spreek daarom van te voren samen over jullie grenzen. Zo kan je ervoor kiezen om tijdens een avondje stappen lekker jullie grenzen op te zoeken, terwijl jullie een andere avond op tijd naar bed gaan om de volgende dag fris en fruitig naar een stadje te gaan.