Emma Toussain
Emma Toussain Love & Seks 17 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Te koud om te daten? 5 x date-ideeën die nu juist leuk zijn

Iedereen weet dat het koud is momenteel, dat hoeven we niet als nieuws te brengen. Het kan erg verleidelijk zijn om nu in je bed te kruipen en daar niet meer uit te komen, maar hoe gaat het dan met je liefdesleven? Niet zo heel goed. Mocht jij nou wel op zoek zijn naar leuke dingen om te doen met je lover: blijf dan even haken. We hebben wat ideetjes bedacht die juist leuk zijn met dit koude weer.

Te koud om te daten? 5 x date-ideeën die nu juist leuk zijn

In de zomer voelt alles vaak makkelijker: je hoeft geen rekening te houden met de kou en je kleding, het regent een stuk minder en ook heeft iedereen meer zin om leuke dingen te ondernemen als de zon schijnt. Maar ook in het koude Nederland kan je gewoon daten, al is het koud. Je moet daar juist gebruik van maken en dingen doen die je in de zomer of lente niet zo snel zou doen.

Let’s chat!

1. Schaatsen

Als er één activiteit is waar Nederlanders van houden in de winter, en al helemaal als het gevroren heeft, is het schaatsen. Of je nou naar natuurijs gaat of naar een schaatsbaan bij jou in de buurt.. je kunt samen lekker op avontuur en mocht één van de twee niet veel schaatsskills hebben kan de ander weer helpen. Hand in hand, zo maak je het nog #cute ook. Een lekkere warme chocolademelk na afloop.. meer heb je niet nodig.

2. Wijnbar

Dit kan ook in de zomer, maar wat warmt nou beter op dan een goed glas wijn in een gezellig restaurant? Je kunt verschillende wijntjes uitproberen en zo jullie nieuwe favoriete wijn ontdekken.

3. Sleëen

Mocht jij mazzel hebben dat er sneeuw ligt.. kan je hier natuurlijk ontzettend gebruik van maken. Zoek je innerlijke 5-jarige op en ga met z’n tweetjes op de slee zitten. Je zal je nog verbazen hoe leuk dat is.

4. Kaasfonduen

Als er één gerecht winter roept.. is het kaasfondue wel. Hou je van kaas én ben je op zoek naar een goeie dinner date? Ga dan naar een kaasfonduerestaurant of maak het zelf thuis.

5. Bioscoop of home cinema

Mocht je dan toch liever binnen zitten en kijken naar je favoriete film, kan je uiteraard een home cinema night organiseren. Koop jullie favoriete snacks, zet de tv of projector aan, maak je zitplaats gezellig met veel kussens en dekens en gaan! Of wil je liever de nieuwste films zien? Ga dan lekker naar de bios. In een aantal Pathé-locaties heb je nu ook relax-seats die je helemaal in ligstand kunt laten rollen.