Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love & Seks 14 mei 2019
Leestijd: 3 minuten

6 dingen die je nooit hoeft te vragen aan de man die echt van je houdt

Wanneer je de man van je dromen hebt gevonden zijn er een aantal vragen die je gelukkig niet meer zhoeft te stellen. Je herkent ze meteen. De vragen die bij je omhoog komen, omdat je onzeker bent over jullie relatie. Over zijn gevoelens voor jou en over jezelf. We hebben er een hekel aan, want wie wil zich nou onzeker voelen in z’n relatie? Exact. Mocht je de man van je leven hebben gevonden, dan hoef je de volgende vragen in ieder geval niet meer aan hem te stellen.

1. Of hij nog wel van je houdt

Je hebt het vast wel eens tegen een van je exen gezegd. ‘Hou je nog wel van me? Maak ik je nog wel gelukkig?’. Het is een enge vraag. Soms stel je hem omdat je het antwoord eigenlijk wel weet, maar even wat bevestiging nodig hebt.

Op andere momenten heb je er misschien echt aan getwijfeld omdat het niet meer goed ging tussen jullie. Maar uiteindelijk geldt de regel dat wanneer je de man van je dromen hebt gevonden, je hem nooit hoeft te vragen of hij nog van je houdt. Simpelweg omdat hij je uit zichzelf vaak genoeg laat merken hoe dol hij wel niet op je is. Punt. Je moet het je niet hoeven af te vragen.

2. Of hij je wil troosten

Je bent verdrietig en hebt een stevige arm om je heen nodig. Alleen hoor je er niet om te hoeven vragen. Een man die van je houdt ziet het aan je als je het nodig hebt.

Nee, hij kan het niet ruiken wanneer je misschien stiekem verdrietig bent, maar wanneer het overduidelijk is en hij je niet uit zichzelf troost, moet je je misschien eens afvragen of hij de man is waar je mee verder wil. Steun is een van de belangrijkste dingen die je uit een relatie moet kunnen halen, of niet soms?

3. Of hij bij je wil blijven wanneer je hem nodig hebt

Precies zoals wanneer je steun nodig hebt. Je hebt hem nodig en je wil graag dat hij blijft. Als je hem dat duidelijk maakt, maar hij er totaal geen boodschap aan heeft, is dat niet best. Je wil een man die – wanneer je hem nodig hebt – er daadwerkelijk voor je is. Dat betekent niet dat hij meteen alles voor je moet laten vallen (je man moet ook zijn eigen leven kunnen leven), maar dat indien hij er voor je kán zijn, hij dit ook wil doen.

4. Of jullie wel een toekomst hebben samen

Een man waarvan jij weet dat het hem is, hoef je niet te vragen of er wel een toekomst voor jullie inzit. Je moet je niet onzeker voelen in je relatie. Relaties zijn namelijk opgebouwd uit vertrouwen. Je kunt natuurlijk altijd samen fantaseren over jullie toekomst, maar je echt moeten afvragen of het er voor jullie inzit zegt (helaas) al genoeg.

5. Of hij je mooi vindt

Een man die van je houdt hoef je niet te vragen of hij je mooi vindt. Hij hoort je regelmatig te vertellen hoe prachtig hij je vindt. Hoe mooi je ogen zijn. Je billen. Je borsten. Maar natuurlijk ook je persoonlijkheid en gevoel voor humor. Hoe lang jullie ook bij elkaar zijn, zoiets mag nooit vergaan. Dat geldt overigens ook andersom.

6. Of hij je wel genoeg vindt

Ben jij genoeg? Ja. En zo moet hij het ook zien, anders is hij loos bezig.

Maar het je afvragen is natuurlijk niet prettig. Maakt hij wel eens opmerkingen waardoor je het gevoel hebt dat jij minder bent dan hij? Dan wordt het tijd om eens na te denken of dit een man is waar je samen mee wil blijven voor de rest van je leven.

Lees ook: Zo houden mannen alle vrouwen aan het lijntje